Konacıkspor'da ceza isyanı

Güncelleme Tarihi:

Konacıksporda ceza isyanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2016 14:52

Konacıkspor'da ceza isyanı

Haberin Devamı

MUĞLA 1. Amatör küme (A) Grubu'nda geçtiğimiz hafta Bodrum'da oynanan Konacıkspor-Menteşe Yerküpespor maçında çıkan olaylar nedeniyle Konacıkspor'a verilen cezalar, yönetimi isyan ettirdi. Kulüp Başkanı Mehmet Melengeç, "Verilen cezalar ne vicdana ne de ahlaka uyuyor. Amatör bir kulübü bitirmeye yönelik cezalara itiraz edeceğiz" dedi.

Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun olaylar nedeniyle kendilerine 2 maç saha kapatma, futbolculardan Resul Uluk ve Mahsun Bozkurt'a 9'ar, Mehmet Gündüz ve Mehmet Karadağ'a 5'er, Çetin Çetinkaya'ya ise 3 maç oynamama cezası verdiğini belirten Başkan Melengeç, Kulüp Avukatı Remzi Kazmaz, Antrenör Cengiz Sarıoğlu, yöneticiler ve futbolcuların katıldığı basın toplantısında, "Kulübümüzün kurulduğu 1988 yılından bu yana böyle olaylar görülmemiştir. Verilen cezalar ne vicdana ne de ahlaka uymaktadır. Amatör bir kulübü bitirmeye yönelik bu cezalara elimizdeki deliller ve belgelerle itiraz edeceğiz. İnsafsızca bizi bitirmek istiyorlar, ancak maçın tamamının görüntüleri ile gerekli itirazımızı yasal yollardan yapacağız" şeklinde konuştu.

Avukat Kazmaz ise Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'ndan (ASKF) maçın hakem ve gözlemci raporlarını istemelerine rağmen alamadıklarını söyleyerek, "Takımımız 1-0 yenik düşmesine rağmen centilmence müsabakayı bitirdi. Sayıca bizim seyircimizin üç katı olan rakip takım taraftarları, futbolcuların tahriki sonucu futbolcularımıza saldırıp soyunma odalarını harabeye çevirdiler. Oyuncularımız kavgayı ayırmaya çalışmak ve güvenlik güçlerine yardımcı olmaktan başka bir şey yapmadı. Bu durum görüntülerle sabit. ASFK, Menteşe Yerküpe'yi korumaya çalışırken, oyuncularımıza en üst sınırda verilen cezalar bizi şok etti. Bu cezalar kesinlikle adil değildir. Buna itirazımızı yapacağız" dedi.

Bodrum İlçe Stadı'nda geçtiğimiz pazar günü oynanan ve Konacıkspor'un 1-0 yenildiği maçtan sonra çıkan olaylarda Menteşe Yerküpesporlu bir oyuncu yaralanmış, 5 kişi gözaltına alınmıştı. Olaylar sırasında soyunma odalarında büyük hasar meydana gelmişti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

- Basın açıklaması ve geçen hafta çıkan olayların yeni görüntüleri

- Başkan Mehmet Melengeç'in açıklamaları

- Avukat Remzi Kazmaz'ın açıklamaları

(KJ Haber: Yaşar ANTER - Kamera: Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla), (DHA)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!