Komutanları bırakıp gidince polisten yardım istemişler

Güncelleme Tarihi:

Komutanları bırakıp gidince polisten yardım istemişler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2016 14:04

15 Temmuz darbe girişiminde darbeci askere yardım için giden 2 araç askerin yolları vatandaşlar tarafından kesildi. Komutanlarının başka yöne doğru gitmesiyle vatandaşların arasında komutansız kaldıklarını anlatan bir er, 155’i arayarak polisi çağırdıklarını anlattı. 

Haberin Devamı

15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Valiliği’ni işgal için giden askerler kalabalık vatandaş grubunun kendilerine engel olmasıyla destek kuvvet çağırdı. Ancak valilik önündeki darbeci askerlere destek olmak için 66.Mekanize Piyade Tugayı’ndan çıkan askerler de Haliç Köprüsü üzerinde vatandaşlar tarafından engellendi. 

Yardım için giden askerler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede erlerin ifadesine de yer verildi. 

ŞÜPHELİ ER; “POLİSTEN YARDIM İSTEDİK”

Er Umut Yıldız ifadesinde iki ZPT tipi taşıyıcı ile saat 22.00’da karargahtan çıktıklarını söyledi. Komutanlarının diğer araçta kaldığını anlatan Yıldız, vatandaşlar araçların önünü kesince komutanının diğer araçla başka yöne gittiğini kendilerinin ise komutansız olarak vatandaşın arasında kaldıklarını anlattı. Kapıları kilitleyerek araçta beklemeye başladıklarını anlatan Yıldız bir arkadaşının 155’i arayarak polis çağırdığını söyledi. Yıldız ifadesinde polislerin saat 02.30’da geldiğini ve teslim olduklarını belirtti. 

3’ER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ

1’i rütbeli 23’ü er toplamda 24 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede şüpheliler için 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Şüpheli Astsubay Yusuf Yıldız için ayrıca “FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 15 yıla kadar, şüpheli erler için ise, “örgüte üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım” suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istendi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!