GeriSeyahat Komün usulü bohem hayat, oh ne rahat!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Komün usulü bohem hayat, oh ne rahat!

Komün usulü bohem hayat, oh ne rahat!

Uluslararası arenanın en bohem insanlarının lüks kulübü Soho House seneye İstanbul’da. Öncesinde, kulübün Berlin ayağındayız

1995’te Nick Jones tarafından kurulan Soho House, bugün New York, Los Angeles, Miami, Londra ve Berlin’de üye otel, restoran ve kulüpleri bulunan seçkin bir grup. Soho House’ların en önemli özelliği ise ‘özel üyelik’ esasına dayalı çalışmaları. İçinde yer alan restoran ve bardan, spa ve havuzdan, sinema salonu ve kütüphaneden yalnızca üyeler ve müşterileri faydalanabiliyor. Jones’un Soho House’u kurarken tek bir amacı var, o da kreatif kişilerin bir arada yaşayıp üretebileceği komün bir yaşam yaratmak.

SENEYE İSTANBUL’DA

Her Soho House binasının farklı bir karakteri, her karakterin farklı bir hikâyesi var. Berlin’deki bina, ünlü Alman mimarlık ekolü Bauhaus imzası taşıyor mesela. 1928’de inşa edilen binaya, savaş yılları boyunca zamanın hükümetleri tarafında el konulmasından sonra komünizm döneminde ‘politbüro’ olarak kullanılmış. Bina, bu dönemlerin ardından ancak 1956 yılında gerçek sahiplerine teslim edilebilmiş. İki sene evvel Soho House’a dönüşen bu bina dışarıdan tipik bir Alman: Kuralcı ve soğuk. Lobisinde sizi karşılayan Damien Hirst tabloları, vintage kanepeleri içinizi ısıtmasa da her yerinden bohemlik akan otele dair ilk izlenimi buram buram hissettiriyor. 65 odası, 20 apartı, koyu kırımızı kadifelerle kaplı sinema salonu, kendine özel barı ve restoranıyla o soğuk bohem havası otelin her köşesinde hissedebiliyorsunuz.

‘Sex and the City’ kadınları, Soho House’u yakından bilir. Bir ‘flashback’ ile o meşhur sahneyi hatırlayalım: Üye olmak için binbir taklalar atan Samantha, sonunda bir başkasının kartını aşırıp Carrie ve saz arkadaşlarıyla beraber içeri sızar. Fakat havuz başında, SPA bölümünde çatılan sefaların ömrü tek bölümlüktür. Façayı ele veren kızlar anında kapı önüne konur.
Bohemliğin sınırlarını daha da genişletmek niyetine olan Nick Jones, önümüzdeki yıllarda çeşitli ülkelerde peşi sıra Soho House’lar açacak. Jones’un takvime göre birkaç ay içinde Mumbai’de, kış sezonunda Barselona’da, önümüzdeki seneyse Toronto ve İstanbul’da Soho House’lar faaliyete girecek. İstanbul, The Hollywood Reporter’a göre, Jones’un   en heyecan verici şubesi: “Tanıdığım tüm Hollywood şöhretlerinin en az bir kere İstanbul’a gitmişliği ve hayran kalmışlığı var.”

Otelinde nasıl kalınır?

Soho House’larda oda bulmanın en pratik yolu rezervasyonu jabiroo.com üzerinden yapmak. Jabiroo.com, rezervasyon yaptırmanın zor olduğu dünyanın dört bir yanındaki tasarım, butik otellerle özel anlaşması olan internet bazlı yeni bir seyahat acentesi. 170-200 euro arasında değişen Soho House Berlin’in oda fiyatları, Jabiroo.com üzerinden yapılan rezervasyonlarda 100 euro’ya kadar inebiliyor.

Bohemliğin yeni kuralları

Soho House Berlin’in bohem havasından geriye kalan birkaç detay...
-Instagram bağımlılarına kötü haber. Odalar hariç, Soho House’da fotoğraf çekmek yasak. Takipçileriniz bir süreliğine yediğiniz içtiğinizden, gördüğünüz tasarım objelerden mahrum kalacak.
-Restoranında masaları iştah açıcı tabaklardan, kokteyllerden çok Apple ürünleri süslüyor. Masa başına ortalama bir MacBook, iki iPad ve birkaç iPhone düşüyor.
-Sohbetlerin başlıca konusu ‘projeler’. Üçerli beşerli toplanmış her gruptan birkaç film projesi, reklam kampanyası yükseliyor.
-‘Umutsuz ev kadınlarının’ bohem versiyonunu Soho House’un SPA bölümünde görmek mümkün.
-Spor salonlarından ne kadar kalabalık olsa da çıt çıkmıyor, ter damlamıyor. Herkes rahat, her şey sakin.
-Restoranında yemek mönüsü kısıtlı. Ana yemek seçeneği dördü geçmiyor. Az ve öz, lezzetli ve doyurucu. Bohemlik karın doyursa da çeşitliliğe izin vermiyor.

Soho House İstanbul’a dair
ilk ipuçları

-Soho House grubunun pazarlama sorumlusu Heide Proett, seneye baharda İstanbul’da açılacak Soho House’un diğer tüm şubelerle aynı yapıda olacağını söylüor: Otel, apart, spa, havuz, özel sinema salonu...
-İlk kez bir Soho House şubesinde spa, havuz gibi bölümler erkek ve kadınlar için ayrı olarak tasarlanacak. Diğer tüm şubelerde bu bölümler ortak kullanılıyor.
-İstanbul’daki adresi Beyoğlu’ndaki eski Amerikan Konsolosluğu binası olaran Palazzo Corpi olacak.

Kulübüne nasıl üye olunur?

-Her beyaz yaka insanı, jet set profili üye olamıyor. Medya, reklamcılık, sinema gibi kreatif sektörlerde çalışmak, üst düzey başarılara ulaşmak şart.
-En az iki üye tarafından referans olarak gösterilmeniz gerekiyor.
-Komite, üyelerin özel yaşamını yakından takip ediyor. Basında olumsuz haberlerle yer alan, adı sık sık skandallara karışan kişilerin üyelikleri iptal ediliyor.

False