Komşu kentin kuş pazarı

Güncelleme Tarihi:

Komşu kentin kuş pazarı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2016 15:57

Türkiye’nin farklı şehirlerinden kuş meraklıları, hem güvercinlerini satmak hem de muhabbet etmek için komşu kent Aksaray'da buluşuyor.

Haberin Devamı

Aksaray Kuşları Koruma Derneği öncülüğünde her hafta salı ve çarşamba günleri kurulan güvercin pazarı, Ankara'dan Adana'ya, İstanbul’dan Kayseri’ye Türkiye'nin dört bir yanından kuş meraklılarını misafir ediyor. Kent merkezindeki pazarda, besledikleri güvercinleri satan, sayıları 100 ila 200 arasında değişen kuş besleyicileri, daha sonra dernekte bir araya gelerek güvercin hikayeleri üzerine sohbet ediyor.

20 BİN TL’YE GÜVERCİN

Herbiri farklı iş kollarında olsa da ortak paydaları olan güvercinler sayesinde yeni dostluklar kuran kuş severler, aralarına yeni katılan arkadaşlarına da güvercin edinmesi için maddi destek sağlıyor. Türkiye'nin yanı sıra başta Ortadoğu olmak üzere farklı ülkelerden getirilen güvercinlerin satıldığı mezatta ise kuşlar özelliklerine göre 20 liradan 10 bin liraya kadar alıcı buluyor.
Aksaray Kuşları Koruma Derneği Başkanı Hasan Ilgın, "Bu bir hobidir, tutkudur. Arkadaşlarımızın hepsinin farklı işi var. Ama hepsi güvercin tutkusu olan insanlar. Bu yüzden herkes burada toplanıyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!