Komşu 5 mahallede lise yok!

Güncelleme Tarihi:

Komşu 5 mahallede lise yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2017 09:26

Keçiören’in birbirine komşu beş mahallesinde lise olmadığını belirten Bademlik Mahallesi muhtarı Sinan Gürel, “İlkokul ve ortaokulumuzun bitişiğindeki yeşil alan ve muhtarlık binamız kaldırılsın. Bu alana lise yapılsın” önerisinde bulundu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, temel öğretimden ortaöğretime geçiş (TEOG) sınavının kaldırılmasıyla ilgili değerlendirmeleri sırasında öğrenciler için söylediği, “Kendisine en yakın yere gidecek” sözlerini hatırlatan muhtar Sinan Gürel, “Mahallemize en yakın lise, komşu mahallemiz Kanuni Mahallesi’nin diğer ucunda. O da 5-6 kilometre uzaklıkta” dedi. Mahallesindeki Necip Fazıl İlkokulu ve Ortaokulu’nun bitişiğindeki yeşil alan ile muhtarlık binasının da kaldırılarak, araziye lise yapılabileceğini ifade eden Gürel, şunları söyledi:

EN YAKINI 5-6 KİLOMETRE

“Bademlik gecekondu mahallesiydi ve şu anda yapılaşma bitmiş durumda. Mahallemizin nüfusu 40 bine ulaştı. Çevre mahallelerimiz 23 Nisan, Köşk, Osmangazi, Uyanış ve Kanuni mahalleleri de öyle. Bu mahallelerin toplam nüfusu 200 bin civarında ama Kanuni hariç hiçbirinde lise yok. Benim mahalleme en yakın lise Kanuni’nin diğer ucunda. O da 5-6 kilometre uzaklıkta. bir de Aydınlıkevler tarafında falan var ama onlar da zaten o bölgenin çocuklarına ancak yetiyor.

Haberin Devamı

BÖLGENİN KANAYAN YARASI

Aileler, gelir seviyelerinin düşük olmasından dolayı çocuklarına servis tutamıyor. Hepsi yürüyerek gidip, gelmek zorunda kalıyor. Onun için lise konusu Bademlik ve çevre mahallelerimizin kanayan bir yarası. Lise için uygun yerimizin olduğuna inanıyoruz. 35 yıllık Necip Fazıl Ortaokulumuz yenilenmek için bu yıl yıkılacak. Onun arkasında bu yıl hizmete giren ilkokulumuz var. Bunların bitişiğindeki yeşil alanı ve muhtarlık binamızı kaldırarak bir lise yapılabilir. Bu alan, üç okulun da bulunduğu bir eğitim kampüsü olabilir.”

Komşu 5 mahallede lise yok


Bademlik Mahallesi muhtarı Sinan Gürel, lise yapılması için gerekirse mahallelinin imza kampanyası başlatacağını söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!