Komiteye her ülkeden bir genç

Güncelleme Tarihi:

Komiteye her ülkeden bir genç
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2013 23:51

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı son sunumda Türk yetkililer IOC üyelerine son sürprizini açıklayacak.

Haberin Devamı

Oyunların ev sahipliğinin alınmasını ardından kurulacak Organizasyon Komitesi’ne her ülkeden bir genç liderin dahil edileceği bugün deklare edilecek.

TÜRK spor tarihinin en kritik gönü bugün yaşanacak. Ve artık İstanbul, dünyanın en büyük spor organizasyonu olan Olimpiyat Oyunları’nın ev sahipliğini kazanabilmek için nefesini tuttu ve gece saat 23.00’ün olmasını bekliyor. Buenos Aires’te düzenlenen 125. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Kongresi sonrasında 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na ev sahipliği yapacak kent de belli olacak.
Arjantin’de son sözler ise bugün söylenecek. 600 kişiyle Arjantin’e adeta çıkarma yapan Türkiye delegasyonu bugün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı son sunumunu yapacak.

MASRAFLARI TÜRKİYE KARŞILAYACAK

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin en önemli argümanlarından biri olan ‘Genç nüfus’ vurgusunun süreceği sunumda yeni bir açılım daha gerçekleştirilecek. Türk yetkililer, 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na ev sahipliğinin alınması halinde kurulacak Organizasyon Komitesi’ne her ülkeden bir olimpik genç lideri dahil edeceğini bugün açıklayacak.
Buenos Aires’te gerçekleştirilen toplantıda açıklanacak bu sürprizden sonra ikinci bir bilgi daha verilecek. O da Olimpiyat Oyunları Organizasyon Komitesi’ne dahil edilecek bu genç lider adaylarının bütün masraflarının da bizzat Türkiye Cumhuriyeti tarafından karşılanacağı olacak.

İKİ KITA TEK OLİMPİYAT

SON sunumda, önceki gün yapılan basın toplantısına katılan 50 genç de yerlerini alacaklar. Türkiye’ye ayrılan bölümün ilk sıralarına oturacak gençlerle birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da sunumda yerini alacak. Öte yandan Türk yetkililer sunumda bir kez daha ‘2 Kıta 1 Olimpiyat’ vurgusu yapacak. Asya’nın ve Avrupa’nın daha önce Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yaptığı vurgulandıktan sonra IOC üyelerinin ilk kez iki kıtaya birden oy verecekleri hatırlatılacak. Böylece adaylık sloganımız olan ‘Birlikte Köprüler Kuralım’ da pekiştirilmiş olacak.

Bu topraklar kültür potası

Bir İspanyol gazetecinin, “Toplantılarınızda sürekli ‘iki kıta’ vurgusu yapıyorsunuz. Gerçekten önemli mi?” şeklindeki sorusuna Arat, “İstanbul, binlerce yıldır insanların bir araya geldiği bir kültür potası. Bir kıtada plaj voleybolu izleyip daha sonra diğer kıtada basketbol izleyebilirsiniz. Biz farklı bir kıtadaki Arjantin’e 18 saatte geldik. Ancak İstanbul’da Asya’dan Avrupa’ya 5 dakikada geçebileceksiniz. Bir şehir, bir olimpiyat ancak iki kıta...Çok ilginç olacak” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

İstanbul tarih yazacak

ARJANTİN’de Buenos Aires’te gerçekleştirilen ve 2020 Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları’na ev sahipliği yapacak kentin açıklanacağı IOC Kongresi’nde dün İstanbul 2020 Adaylık Komitesi son medya bilgilendirme toplantısını yaptı. “İstanbul 2020: Tarih yazıyor” ana temalı son basın toplantısına, İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, İstanbul 2020 Spor Direktörü Alp Berker ve TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan katılırken, uluslararası medya toplantıya yoğun ilgi gösterdi. Başkan Arat, Türk halkının yüzde 94’ünün İstanbul’un olimpiyat adaylığını desteklediğini vurgulayarak, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti. Son sunumda İstanbul’un tarih yazma vizyonunu sunacağını açıklayan Arat “Amacımız tarih yazmak. İstanbul 2020, geleceği şekillendirmek için bir şans” diye konuştu.

Haberin Devamı

İstanbul’a destek Times’tan geldi

İNGİLTERE’nin en çok okunan gazetelerinden The Times, dünkü başyazısında Türkiye’nin Olimpiyat adaylığına tam destek verdi. “Türk lokumu” başlıklı yazıda, “Olimpiyat hareketinin elinde gerçekten küresel olduğunu kanıtlamak için tarihi bir şans var. Eğer İstanbul 2020’yi kazanırsa, Olimpik maraton Asya’dan Avrupa’ya koşulacak. İstanbul’un rakipleri ne sembolizm ne de saf drama açısından bunun gibi bir şey teklif edebiliyor” dedi. Müslümanlara mesaj Türkiye’nin ev sahibi olmasının Müslüman dünyaya benzersiz bir mesaj olacağı belirtilip “IOC oyunu İstanbul için kullanmalı” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!