Komisyonda ahlak tartışması

Güncelleme Tarihi:

Komisyonda ahlak tartışması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2017 22:29

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ‘Bölge Mahkemelerinin İşleyişinde Ortaya Çıkan Sorunların Giderilmesi Tasarısı’nın Meclis Adalet Komisyonu’ndaki toplantısına katıldı.

Haberin Devamı

Komisyonda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yargıyla ilgili sözlerini anımsatan Bozdağ, YSK Başkanı başta olmak üzere hâkim-savcılara çok büyük haksızlık yapıldığını savundu. Zarfın dışarıdan getirilmediği tespit edilmedikçe mühürsüz oyların geçerli olacağına ilişkin YSK kararlarının bulunduğunu belirten Bozdağ, 2015’te İstanbul’da hem CHP’nin hem HDP’nin mühürsüz zarflar geçerli olsun diye başvuruları olduğunu söyledi.

DÜN ÖYLE, BUGÜN BÖYLE

Bozdağ, “O oylar geçerli sayıldı ve biz çıkıp bağırdık mı? Hayır. Geçerli sayılınca oyları cebine koyuyor. İşte ahlaki olmayan budur. Dün öyle, bugün böyle. Esas ahlaksızlık tam bu” dedi. Bozdağ’a CHP’liler tepki gösterdi. CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Anayasa Mahkemesi’ni tanımıyorum” sözlerini anımsattı. Bozdağ ise “Orada net eleştiri var. Hakaret ve tehdit yok” karşılığını verdi. Gökdağ, “Yargıya güvenin yüzde 30’un altına düştüğü dönemde adalet aramayıp de ne yapacağız?” diye sordu. CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan da “Asıl sorun, YSK’nın bu kararı Türkiye’yi kapsayacak şekilde vermiş olmasıdır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!