Komisyona ret

Güncelleme Tarihi:

Komisyona ret
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2016 21:54

Hürriyet gazetesine ve yazar Ahmet Hakan’a saldırılar Meclis gündemine taşındı. CHP, “Basın yayın mensupları ve kuruluşlarına yapılan saldırıların tüm yönleriyle araştırılması ile basın özgürlüğü ve halkın haber alma hürriyetini sağlamaya yönelik olarak alınacak önlemlerin belirlenmesi” amacıyla Meclis Başkanlığı’na bir araştırma önergesi verdi. Genel Kurulu’da önceki akşam önergenin ön sıralara alınması görüşüldü.

Haberin Devamı

Komisyona ret

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, şunları söyledi:

“Ülkemizde gazetecilerin karşı karşıya oldukları en büyük tehdit fiili saldırılardır. Geçtiğimiz aylarda arka arkaya gelen, Hürriyet gazetesine ve gazeteci sayın Ahmet Hakan Coşkun’a yapılan saldırılar bu ve benzer listelerde sürekli yer almaktadır. Bu tür saldırıların tüm yönüyle aydınlatılması gerekmektedir. Yargımız ne hikmetse göz göre göre gelen bu saldırıda hiçbir örgüt bağlantısı çıkaramamıştır. Saldırı sırasında grubun içinde yer alan AKP eski Gençlik Kolları Başkanı ve milletvekili olan şahıs hakkında yargı kendisinin bu konuda sorumluluğu üstlenen açıklamalarına rağmen takipsizlik kararı vermiştir, aynı kişi Başbakan Davutoğlu tarafından ödüllendirilerek Bakan Yardımcısı yapılmıştır. Türkiye’nin en büyük medya kuruluşuna taşlı, sopalı saldırıyı kimler örgütlemiştir?” CHP’nin önerisi AK Partililerin oylarıyla reddedildi.

Haberin Devamı

DİNK, ANTER, MUMCU EMEÇ BİZİM ACIMIZDIR

AK Parti Milletvekili Markar Eseyan ise önerge konuşmasında Hrant Dink cinayetine değinerek, “Hrant Dink davasını ortaya çıkaran yargı, bu ülkenin gerçekten bütün o kirli bağırsaklarını da ortaya çıkarmış demektir ve Hükümetimiz bunun arkasındadır. Her cinayet benim için önemli. Hablemitoğlu, Hasan Fehmi, Musa Anter, Metin Göktepe, Uğur Mumcu, Çetin Emeç’e kadar, sağ kesimden bütün gazetecilerin de içinde olması kaydıyla hepsi bizim acımızdır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!