Komiser yardımcısı sınavı için şartlar değişti

Güncelleme Tarihi:

Komiser yardımcısı sınavı için şartlar değişti
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 11:37

İçişleri Bakanlığı, komiser yardımcısı olmak için Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitim Merkezi'ne (PAEM) giriş koşullarında değişikliğe gitti. Buna göre komiser yardımcısı olmak için Polis Amirleri Eğitim Merkezine girişte yazılı ve fiziki sınavların ağırlığı azalırken, mülakat sınavının ağırlığı yüzde 40'tan yüzde 50'ye çıkarıldı. Polis Meslek Eğitim Merkezlerine girişte de adayın KPSS ve fiziki yeterlilik puanlarının yüzde 25'i; mülakat sınav puanının ise yüzde 50'si dikkate alınacak.

Haberin Devamı

Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre, PAEM'e giriş puanı hesaplama yöntemi değişti. 

KİMLER BAŞVURABİLİYOR? 

Yönetmeliğe göre komiser yardımcısı olmak için verilen eğitime iki grup başvurabiliyor.  Birinci grupta polislik mesleğinde fiilen iki yılını dolduran ve kırkbeş yaşından gün almamış lisans mezunu polis memuru, başpolis memuru ve kıdemli başpolis memuru yer alıyor. 

İkinci grupta ise Emniyet mensubu olmayan, lisans mezunları veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan Kamu Personel Seçme Sınavında Bakanlıkça belirlenen taban puanı alanlar bulunuyor. 

PUAN NASIL HESAPLANACAK?

Yönetmelik değişikliğine göre adayların başarı sıralamasına esas PAEM giriş puanı şöyle hesaplanacak: 

Haberin Devamı

Emniyet mensubu olan adayların yazılı sınav ve fiziki yeterlilik puanlarının ağırlıkları yüzde 30'dan yüzde 25'e düşürüldü. Buna karşın mülakat sınav puanının ağırlığı ise yüzde 40'tan yüzde 50'ye çıkarıldı. 

Emniyet mensubu olmayan adaylarda da KPSS puanının ve fiziki yeterlilik sınav puanının ağırlıkları yüzde 30'dan yüzde 25'e düşürüldü. Yine mülakat sınav puanının ağırlığı ise yüzde 40'tan yüzde 50'ye yükseltildi. 

POMEM'E GİRİŞ DE DEĞİŞTİ

Polis Meslek Eğitim Merkezlerine girişte de adayın KPSS ve fiziki yeterlilik puanlarının yüzde 25'i; mülakat sınav puanının ise yüzde 50'si dikkate alınacak.

 

 

BAKMADAN GEÇME!