KOMER’de geri sayım

Güncelleme Tarihi:

KOMER’de geri sayım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2012 00:00

Kuşadası Kongre Merkezi’nin (KOMER) inşaatının tamamlanarak, nisanda, Ulusal Tıp Kongresi’ne ev sahipliği yapacağının açıklanması heyecan yarattı.

Haberin Devamı

AYDIN Kuşadası’nda kış ve kongre turizminin lokomotifi olarak görülen Kuşadası Kongre Merkezi’nin (KOMER) inşaatının tamamlanarak, nisanda, bin 700 doktorun katılacağı Ulusal Tıp Kongresi’ne ev sahipliği yapacağının açıklanması heyecan yarattı.
Kongre turizminde gelir düzeyi yüksek gruplara hizmet verilmesi nedeniyle turistik tesislerin de yeterli hale getirilmesi gerektiğini savunan turizmciler “Kuşadası, KOMER sayesinde kış turizminde lider olur” görüşünde birleşti.

Lider olur

KOMER’in Kuşadası turizmine büyük bir ivme, canlılık ve katma değer  kazandıracağını söyleyen Sürmeli Efes Otel Genel Müdürü Sadun Alp, ek tesislerin yapımının da gündeme gelmesi gerektiğini vurguladı. Alp, “Kongreler kışın yapıldığı için açık tesislerin ve yatak sayılarının da yeterli olması gerekir. KOMER’in dünyada yapılacak büyük kongrelerin takvimine girmesinden önce bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Eksikler giderilirse Kuşadası bu konuda lider olur” dedi.

Sezon uzar

Haberin Devamı

Korumar Otel Genel Müdürü Tacettin Özden de KOMER’in kış turizmini olduğu kadar yaz turizminin kalitesinin yükselmesine olanak tanıyacağının altını çizdi. Kongrelerin özellikle turistik tesislerin doluluk oranlarının düşük olduğu dönemde yapıldığını hatırlatan Özden, “KOMER’in hizmete girmesiyle turizm sezonu uzar. Tüketim gücü yüksek olanların Kuşadası’na gelmesini sağlar. Tesislerin, esnafın karı artar. En önemlisi de bölgenin tanıtımına ciddi katkı sağlar” diye konuştu.

NELER OLACAK

1 milyon metrekareyi aşkın alandan oluşan Kongre Vadisi’ndeki KOMER’in, 50 bin metrekarelik kapalı alanı olacak. 3 bin 415 kişilik oditoryum, bin 915 kişilik kongre salonu, 830 kişilik konferans salonu, 20 adet çeşitli kapasitede toplantı salonları, 2 sinema salonu, fuar ve sergi alanları, özel yemek salonları, kafeterya, bar, çevirmen odaları ve otopark gibi üniteler yer alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!