Kömbe zamanı

Güncelleme Tarihi:

Kömbe zamanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 10:01

Kömbe zamanı

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)- OSMANİYE'de Ramazan Bayramı'nın vazgeçilmez lezzeti kömbe için hazırlıklar başlarken, kilo fiyatı geçen yıla göre, 1 lira artarak, 7 liraya yükseldi.
Bir tür 'kuru pasta' olan kömbe yapımı için evde uğraşmak istemeyenler pastanelerde hazır satılan ürünleri tercih ediyor. Kentte yıllardan bu yana kömbe üretimi yapan Nevzat Kaya, hazır kömbenin evde yapılandan daha ucuza geldiğini söyledi. Bayram kömbesinin fiyatının geçen yıl 6 lira olduğunu belirten Kaya, "Kilosunu çeşitlerine göre 7, 8 ve 10 TL arasında değişen fiyatlarla müşterilerimize sunmaktayız. Tereyağlı kömbenin kilosu 10, zeytinyağlı 8 lira. Ayçiçeği yağlı ev kömbesini ise bayram dolayısıyla 7 lira" dedi.
Bayram öncesi yoğun talep nedeniyle fazla mesai yaptıklarını belirten Nevzat Kaya "Kömbelerin, cevizli ve susamlı, üzümlü, zeytinyağlı, ayçiçek yağlı ve tereyağlı-mayasız olmak üzere birçok çeşidini yapmaktayız. İçerisinde sıvı yağ, un, şeker, süt, yoğurt ve maya ile çeşitli baharatlar bulunuyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!