Koman heykeline sembolik açılış

Güncelleme Tarihi:

Koman heykeline sembolik açılış
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2018 14:56

Seğmenler Parkı’ndan iki yıl önce çalınan ve ilk olarak Hürriyet Ankara’nın haberiyle gündeme gelen ünlü Türk heykeltıraş İlhan Koman’a ait heykel, bronz olarak yeniden yapıldı.

Haberin Devamı

Seğmenler Parkı’ndaki yerine konularak sembolik bir açılış yapılan heykel, Büyükşehir Belediyesi’nden resmi izin çıkmadığı için Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ne götürüldü. Mimarlar Odası Ankara Şubesi ile Ali Artun ve Yaygara Güncel Sanat İnisiyatifi’nin başlattığı kampanya sonucu bronz olarak tekrar dökülen heykelin açılışına; mimarlar, sanatçılar ile vatandaşlar katıldı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, şunları söyledi:

SUÇ DUYURULARINDA BULUNDUK

“2016 yılının mayıs ayında İlhan Koman Heykeli ansızın çalındı. Kayboldu denildi ama tam elçiliklerin olduğu bir nokta bir heykelin kaybolmasının sorumluluğu o dönemin Belediye Başkanı Melih Gökçek’e aitti. Melih Gökçekle ilgili suç duyurularında bulunduk. Bu parktaki güvenlikçilerin hepsinin sorumluluğu var. Çünkü bu park 24 saat korunuyor.

Haberin Devamı

EYLEM PLANI OLUŞTURACAĞIZ

Büyükşehir Belediyesi’nden bu parka bu heykelin konulması için hem yazılı hem sözlü olarak izin istedik. Henüz bize bir dönüş olmadı. Burada bize başka bir mücadele süreci düşüyor. Bu heykelin buraya konulabilmesi için de bir dayanışma ve mücadele gerekiyor. Buraya konulması süreci için toplantılar yapıp eylem planı oluşturacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!