Komadan çıktı okuluna gitti

Güncelleme Tarihi:

Komadan çıktı okuluna gitti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

Karabüklü 17 yaşındaki Elvan Girgin, 16 ay süren yaşam mücadelesini kazandı. Önceki yaz annesinin öldüğü trafik kazasında kendi de komaya giren Elvan, Hürriyet Gazetesi ve Uğur Dündar yönetimindeki Arena programının desteğiyle gördüğü tedavi sonucu okuluna ve arkadaşlarına kavuştu.

Elvan Girgin, 16 ay önce Balıkesir'in Ören Beldesi'nde annesi Saime Girgin ile birlikte yolun karşısına geçerken bir otomobilin altında kaldı. Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Elvan'ın yaşamından umut kesildi. Ancak aynı kazada eşini kaybeden baba Mehmet Girgin, kızı için her şeyi göze alıp Elvan'ı özel uçakla İstanbul'daki International Hospital'a götürdü. Elvan, burada riskli ama başarılı bir beyin ameliyatı geçirdi. Elvan, üç ay sonra girdiği bitkisel yaşamdan çıktı. Kol ve bacaklarındaki kırıklar iyileştikten sonra yoğun bir fizik tedavi programı geçirdi. Zorlu bir mücadeleyi tıbbi tedavi ve sevenlerinin desteğiyle kazanan Elvan, artık Türk Eğitim Derneği (TED) Karabük Koleji'ndeki Lise 2'inci sınıfına döndü.

YENİ BAŞLANGIÇ

Geçirdiği trafik kazasından sonra çok büyük sıkıntılar çektiğini belirten Elvan Girgin de yeniden yaşama dönmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Elvan, ‘‘Kendimi dünyaya ikinci kez gelmiş gibi hissediyorum. Talihsiz kazada kaybettiğim annemin acısını içime gömdüm. Şimdi geride kalan babam, öğretmenlerim ve öğrenci arkadaşlarımla yeniden hayata sarıldım. Bana yardımcı olan herkese minnet borçluyum. Yaşamak çok güzel’’ diye konuştu.

Hürriyet ve Arena destekledi vatandaşlar yardım yağdırdı

Elvan Girgin, 16 ay önce Balıkesir'in Ören Beldesi'nde annesi Saime Girgin ile birlikte geçirdiği kazada komaya girmişti. Yaşamından umut kesilen genç kızı babası Mehmet Girgin, İstanbul'a getirterek International Hospital'a yatırdı. Genç kızın dramı, Hürriyet Gazetesi ve Kanal D'deki Arena programının ilgisini çekti. Elvan'ın tedavisinde ortaya çıkan 30 milyarlık hastane masrafları, Hürriyet Gazetesi ve Arena programı sayesinde aşıldı. Yapılan yayınlardan sonra yardımsever vatandaşlar, Elvan'a yardım yağdırdılar ve 30 milyarlık hastane masraflarını karşıladılar. Kızının yeniden sağlığına kavuşması ve okuluna başlamasından büyük sevinç duyan baba Mehmet Girgin, ‘‘Kazada eşimi kaybetmiştim. Kızımın yaşama şansı ise çok düşüktü. İstanbul'a Internatıonal Hospital'a götürdüm. Orada çok şükür kızım iyileşti. 16 ay büyük acılar çektik, ama şimdi mutluyum. Tüm yardımseverlere, Hürriyet'e ve Arena programının yapımcısı Uğur Dündar ile ekibine teşekür ederim’’ dedi. Elvan'ın hayata yeniden dönüşü okulunda da büyük sevinçle karşılandı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!