Kolundan aldılar, dil yaptılar!

Güncelleme Tarihi:

Kolundan aldılar, dil yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2015 09:31

Yakalandığı kanser dudağını ve dilini kaybedebileceği noktaya gelince kolundan doku nakli yapıldı, yeniden konuşabilecek

Haberin Devamı

David Barewell, 67 yaşında dudağında çıkan tümör yüzünden kanserle tanıştı. İngiliz David Barewell’in yaşadığı kanser türü dudaksız bırakacak seviyeye geldiği anda imdadına usta cerrahlar yetişti. Polonya’da yaşayan İngiliz, Barewell’in geçen martta başlayan tedavisi bir türlü iyi sonuç vermedi. Tümörle baş edemeyen doktorlar gittikçe iltihaplanma üzerine ameliyat kararı aldı.

Kolundan aldılar, dil yaptılar

Kritik bir operasyonla karşı karşı olduklarını bilen eşi Barbara, hatasız bir ameliyat için en iyi hastaneleri araştırdı. Sonunda İngiltere’nin Nottingham kentindeki Queen’s Medical Centre hastanesine ulaştılar. Buradaki doktorların dudak kanseri ameliyatlarında usta olduğunu öğrenince David’in doğduğu kente gitme kararı aldılar.

Haberin Devamı

Kolundan aldılar, dil yaptılar


15 SAATLİK AMELİYAT
David’in durumu inceleyen Queen’s Medical uzmanları, ameliyatın koldan alınan parçayla gerçekleştirilmesine karar verdi. 15 saat süren ameliyatta koldan alınan deri ve damarlarla, dudak ve dil yenilendi.David Barewell artık yemek yiyebiliyor. Asıl müjde ise kısa süre sonra konuşabilecek olması.

Hastane ile doktorların inanılmaz olduğunu dile getiren Barbara Barewell, tercihinden ve sonuçtan çok memnun: “Kocamın yepyeni bir hayata başlamasına sebep oldular. Tek istediğim tümörün bir daha oluşmaması. ”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!