Köln’lü CHP’liler, Kılıçdaroğlu’na saldırıyı kınadı

Güncelleme Tarihi:

Köln’lü CHP’liler, Kılıçdaroğlu’na saldırıyı kınadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2016 11:59

Almanya’nın Köln kentinde, CHP NRW Birliği Köln Derneği’nden bir grup, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Artvin’de yapılan silahlı saldırıyı kınadı.

Haberin Devamı

CHP’liler, tarihi Köln Katedrali önünde ellerinde Türk bayrakları, CHP bayrakları, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun posterleri ve saldırıyı kınayan dövizlerle toplandı. Basın bildirisini CHP NRW Birliği Başkanı Cemal Bulut okudu. Önce saldırıda şehit olan ve yaralanan askerler için üzüntüsünü dile getiren Bulut, daha sonra bildiriyi okudu. “Bu saldırılar karşısında susmayacağız, yılmayacağız, sinmeyeceğiz. Herkesin güvende olduğu, laik ve demokratik Türkiye mücadelemize korkmadan, yılmadan, sinmeden devam edeceğiz” ifadelerinin yer aldığı bildiride şöyle denildi:

Köln’lü CHP’liler, Kılıçdaroğlu’na saldırıyı kınadı

AÇIK BİR SUİKAST GİRİŞİMİDİR

Açıklamanın devamında ise şu ifadeler yer aldı: “Genel Başkanımıza yapılan bu saldırı, Türkiye’de hiç kimsenin güvende olmadığının açık ve net kanıtıdır. Türkiye, AKP iktidarının yanlış politikaları sonucu hızla daha büyük bir kaosa ve şiddet sarmalına doğru gitmektedir. Son bir yılda yaşanan katliamlar ve 15 Temmuz darbe girişimi, bu gerçeğin açık göstergesidir. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı açık bir suikast girişimidir. Bu suikast ile Türkiye’de daha büyük kaos yaratmak, sonrasında da bir iç savaş hedeflenmektedir. Hem Genel Başkanımıza yapılan suikast girişimiyle hem de diğer saldırılarla Türkiye’de Türkler ile Kürtler, Alevilerle Sünniler karşı karşıya getirilmeye çalışılmaktadır. Şiddete ve teröre dur demek için, kaosu derinleştirmeyi ve iç savaş çıkarmayı hedefleyen bu planın açıkça karşısında durmak zorundayız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!