Köln Katedrali önünde Halep'teki ölümleri protesto ettiler

Güncelleme Tarihi:

Köln Katedrali önünde Halepteki ölümleri protesto ettiler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2016 12:02

Suriye’nin Halep kentinde devam eden hava saldırıları, Almanya’nın Köln kentinde oluşturulan insan zinciriyle protesto edildi.

Haberin Devamı

Tarihi Köln Katedrali önündeki protestoya Suriyelilerin yanı sıra Türkler ve Almanlar da katıldı. Saldırılarda ölen bebekler ve masum insanlar, yakılan mum ve meşalelerle anılırken, yapılan konuşmalarda Halep’te yaşananlar protesto edildi. Ellerinde Suriye bayrakları olan göstericiler, “Halep yanıyor”, “Suriye’yi kurtarın”, “Katil Esad”, “Özgür Suriye” yazılı dövizler taşırken, sloganlarla başta Esad rejimi ve Rus güçlerinin halkı katletmesi, Batılı ülkelerin de bu duruma seyirci kalması kınandı.

BATI YENİ YENİ HAREKETE GEÇTİ

Gösterinin organizatörlerinden Motasem Jesry, Halep başta olmak üzere Suriye’de saldırıların artarak devam ettiğini belirterek, bugün ölenleri anmak ve bu katliamın durdurulması için kendilerine destek olan herkese teşekkür etti. Jesry, “Esad’ın başında olduğu Suriye rejimi, İran, Hizbullah ve Rusya, her gün aralarında çocukların da bulunduğu yüzlerce insanı katlediyor. Türkiye dışında Suriye halkına hiç kimse sahip çıkmıyor. Gerek Türkiye’nin çağrıları, gerekse bizlerin çığlıkları Almanya ve diğer Batılı ülkeleri yeni yeni harekete geçirmeye başladı, ancak bu, katliamın durması için yeterli değil” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

SAVAŞIN DURMASI İÇİN YARDIM EDİN

Suriye’de yaşananlara dikkati çekmek için Almanya’nın başta Köln, Berlin, Frankfurt ve Münih kentlerinde olmak üzere gösterilerinin süreceğini belirten Motasem Jesry, Avrupalıların kendilerine sadece mülteci sorununun bitmesi için değil, insanlık adına bu savaşın sona ermesi için yardım etmesini talep ettiklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!