Kollarım morardı saçlarım döküldü

Güncelleme Tarihi:

Kollarım morardı saçlarım döküldü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2007 00:00

Yeni yayın döneminin en sıkı işlerinden biri kabul edilen "Menekşe ile Halil" dizisinin gözü yaşlı Menekşe’si Sedef Avcı, Hafta Sonu dergisine verdiği röportajda ilginç açıklamalarda bulundu.

Genç oyuncu, "Üçüncü bölümdeki dayak sahnesinden sonra bana izin verdiler. Çünkü kollarım morardı. Saçlarımdan sürüklendiğim sahneden sonra da saçlarım döküldü" dedi.

n Soluk kesen sahnelerin yer aldığı dizide Menekşe rolüyle izliyoruz Sedef Avcı’yı. Bize Menekşe’yi anlatır mısınız?

- Senaryoyu ilk okuduğumda beni çok etkiledi. Nisan-mayıs gibi okumuştum ilk olarak. Çok akıcı bir dille yazılmıştı ve her senaryoda karşınıza çıkan bir şey değildir bu. Alıp götürüyor gerçekten. Siz de görmüşsünüzdür, ilk bölümde soluğu kesildi izleyenlerin. Her dakika yeni bir şey oluyor. Bu da hem izleyiciyi hem de bizi etkiliyor. İlk bölümde istemediğim bir adamla evlendirildim. Bana tecavüz etti, babamdan dayak yedim, kendimi astım. Standart dizilerde üç dört bölümlük hikayeyi tek bölümde çektik.

n Menekşe’ye odaklanırsak...

- Menekşe ailesinden çok baskı görmüş biri. Ailedeki tek dert ortağı ninesi. Annesi de güçlü bir kadın değil. Bir ağabeyi zaten hálá peşinde. O babasının ayağı gibi, kendini ispatlama çabasında. Bu yüzden kardeşini bile sadece bir asker arkadaşı hatırına öldürmeyi göze almış durumda. Diğer ağabey biraz daha Menekşe’nin tarafımda. Belki de o kurtaracak Menekşe’yi. Böyle bir ailenin içinde yetişmiş biri çok değişik bir aşk yaşıyor.

n Dayak sahnesi, tecavüz ve iple intihar etme girişimi üç gün üst üste çekildi. Bu durum ağır gelmedi mi?

- Geldi aslında. Üçünü de üç gün üst üste çektik. Birkaç kere tekrarlandı o sahneler. Ben diziden önce koçumuzla birlikte çok çalıştım. Menekşe’yi içselleştirmiştim. Dolayısıyla çekimlerde başıma gelen her şey benim başıma da gelmiş gibi oluyordu. O yüzden izleyicileri bu kadar derinden etkiledi.

n Menekşe’yle Sedef’in örtüşen yanları var mı?

- Genel olarak sadeliği ve masumluğu benzeşiyor. Yaşam tarzları çok farklı. Allah kimseye onun başına geleni vermesin. Üçüncü bölümdeki dayak sahnesinden sonra bana izin verdiler. Kollarım morardı. Her seferinde dayak yiyormuş gibi yapmak gerçekçi olmuyor. Saçlarımdan çekildiğim sahneden sonra eve gidip saçlarımı taradım ve saçlarım döküldü.

ŞÖHRET BENİ KORKUTMUYOR

n Menekşe rolüne nasıl hazırlandınız?

- Senaryoyu ilk okuduğumda bu kadar zor olacağını düşünmemiştim. İpek Bilgin Kıvanç ile büyük bir çalışma yaptık. İlk bölümde bir aşk var ve yeni bir aşk değil. Daha önceden var olan bir aşkı canlandırıyoruz. Oyuncuların birbirlerine ısınmaları için geçen süreci bu nedenle dizi çekimlerinden önceye aldık. Bu yüzden insanlar çok beğendi. Gerek karakter analizleri, gerek birbirimizi tanıma aşamaları derken bir sürü şeyi kolaylaştırdık. O duyguya girebildik. Rollerimizi içselleştirip izleyiciye sununca daha samimi ve gerçekçi olduk.

n Bulunduğunuz ortam, ilişkiler, yaşananlar, evliliklerin adeta kabusu gibi. Endişeniz, korkularınız, "Ya yuvam yıkılırsa" sorgulamaları oluyor mu?

- Yuvamız konusunda hiçbir kaygım olmadı. O herkesin kendi bakış açısı. Ben 15 yaşımdan beri bir şekilde bu sektörün içindeyim. Ben ergenlik döneminden itibaren kendime zarar verecek hiçbir davranışta bulunmadım, kendimden eminim. Eşim de emin tabii. Bu biraz şöhrete ne kadar kapıldığınıza bağlı. Şöhret beni korkutmuyor!

n "Menekşe ile Halil"e başlamadan önce "Sacayağı" adlı sinema filminde oynadınız. 29 Şubat’ta vizyona girecek olan "Sacayağı" nasıl bir film ve hangi rolü oynayacaksınız?

- "Sacayağı" Gömeç’te geçiyor. Sıcak bir kasabada geçiyor öykü. Kasabada yaşayan üç sıkı dostun ve ailelerinin başından geçen olayları anlatıyor. Zeki Alasya, Tarık Papuççuoğlu ve Hakan Boyav o üç karakter. Ben de Tarık Papuçcuoğlu’nun kızını oynadım. Hem ayakları üstünde duran, hem iki kardeşinin sorumluluklarını üstlenip onlara anne gibi davranan bir kızdı Kardem.

n Özellikle oynamak istediğiniz bir rol ya da senaryo var mı?

- Şu an Menekşe rolü benim bütün hayatımı kaplamış durumda ve çok memnunum. Menekşe benim hayatımın rolü.

Eşim beni kıskanmaz

n Dizide Kıvanç Tatlıtuğ ile oynuyorsunuz, gerçek hayatta ise Kıvanç Kasabalı ile evlisiniz. Eşinizin diziye bakışı, eleştirisi nasıl, kıskançlıklar oluyor mu?

- Kıskançlık bizde yok. O duygudan arınmış durumdayız. Diziyi çok beğeniyor. Ama çok yoğun tempolu bir dizi, gün kavramımız gitmiş durumda. İlk defa bugünümüz boş. Bazen o kadar yorgun geliyorum ki eve, "Bu kadar da kaptırma kendini" diyor. Ağlamaktan gözlerim şişmiş geliyorum eve bazen de. Gerçekçiliğini koruması için elimizden geleni yapıyoruz ve vücutlarımız iki üç kat daha fazla yoruluyor. O da gayet memnun ve takdir ediyor beni. Ama zaman zaman kızıyor Menekşe’ye Sedef’i bu kadar yorduğu için.

n Bu arada ne zaman evlendiniz?

- 29 Temmuz 2005. Oyunculuğa başladıktan sonra.

n Aşk evliliği mi?

- Evet, aşk evliliği. Aile baskısı yok (gülüyor). Aynı ajanstaydık. Yarışmada karşılaşmıştık. Miss Turkey 2001’e de katılmıştım. İki yarışma var hayatımda. 1997 yılında ilk yarışma ve 2001’deki eşimle tanıştığım yarışma.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!