Kolesterolü Düşürmek İçin Ne Yemek Gerek?

Güncelleme Tarihi:

Kolesterolü Düşürmek İçin Ne Yemek Gerek
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2015 11:18

UZMAN DİYETİSYEN NİLAY KEÇECİ, KOLESTEROLÜ DÜŞÜRMEK İÇİN BESLENMENİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ.

Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci, kolesterolü düşürmek için beslenmenin önemine dikkat çekti.
Keçeci, konuya ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, “Kalp ve damar hastalıkları başta olmak üzere, şeker, tansiyon ve böbrek gibi pek çok hastalığı dolaylı olarak etkileyecek olan kan yağlarımızın değerlerinin normal aralıklarda olması ya da yükselen kolesterol seviyelerimizin düşmesi için besinler bir numaralı yardımcımız olabilir” dedi.
Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci, hangi besinlerin kolesterolü düşürdüğünü ve dengelenmesini sağladığı konusunda ise şunları kaydetti; “Avakado, içerdiği lif etkisi sayesinde yağ yakımına yardımcıdır ve kişilerde açlık hissinin azalmasına yardımcı olur. Ayrıca kötü huylu kolesterolün düşürülmesinde yardımcıdır. Belirli porsiyonlarda salatalarda ya da meyvelerle birlikte rahatlıkla tüketebileceğimiz bu besin metabolizmanın hızlanması içinde faydalıdır.
Her gün 10 adet fındık; içerdiği Omega 3 etkisiyle, özellikle kalp damarları, beyin ve göz hücreleri için faydalı olacak ve kolesterolün düşmesine yardımcı olacak kuruyemişlerin başında fındık gelir. Sayısız faydasının yanında kan yağlarını düzenleyici etkisi birincil önem taşır. Her gün 10 adet fındık hem hastalıklardan korunmaya hem de zayıflama diyetlerinde ara öğün yerine kullanıldığında tokluk hissine neden olacaktır.
Nohut, kuru fasulye, mercimek, bu gruptaki besinlerin tamamı kötü huylu kolesterolün düşürülmesinde etkilidir. Haftada en az 2 defa kuru baklagil tüketimi yapmak, tüm kan sonuçlarımıza, mide ve bağırsak sistemimize, bağışıklık sistemimize de faydalı olacaktır. Kuru baklagiller içerdiği lif sayesinde sindirim sistemi sorunlarında ve kabızlıkta da etkilidir.
Kefir, yoğurt ve süt grubundan farklı olarak sayısız faydası bulunan kefir hem sindirim sistemi hem de kalp ve damar hastalıkları için olmazsa olmazlar arasındadır. Kefir, mide ve bağırsak sisteminin düzenlenmesinde ki faydasının yanı sıra kan yağları ve kolesterolün düşürülmesi için tüketilebilir. Günde 1 bardak kadar tüketebileceğimiz kefirin ekşi tadı nedeni ile meyvelerle karıştırılarak tüketilmesi de lif etkisini arttıracağından yarar sağlayacaktır.
Yulaf, sabah kahvaltıları ya da günlük ara öğünlerde mutlaka tüketilmesi gereken yulaf, içerdiği lif etkisiyle kötü huylu kolesterolün düşürülmesine yardımcıdır. Süt ve süt grubundan bir besinle birlikte tüketildiğinde yağ yakımını ve metabolizmanın hızlanmasını da sağlayan yulafı günlük diyet listemizin içerisinde mutlaka tüketmeliyiz. Spor sonrası, yoğurt ve 1 orta boy meyve ile birlikte tüketilen yulafın kas sistemini geliştirici etkisi de mevcuttur.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!