Kokain davasında Türk kaptanla, ikinci kaptan suçlu bulundu

Güncelleme Tarihi:

Kokain davasında Türk kaptanla, ikinci kaptan suçlu bulundu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2016 10:15

Dokuz Türk mürettebatın bulunduğu gemide ele geçen 648 milyon dolarlık kokainle ilgili olarak kaptan Mümin Şahin ile ikinci kaptan Emin Özmen suçlu bulundu.

Haberin Devamı

İNGİLİZ Özel Harekat Polisi ve Kraliyet Deniz Piyadeleri tarafından İskoçya bölgesindeki Kuzey Denizi’nde ‘MV Hamal’ adlı teknede ele geçirilen 3 tondan fazla kokainle ilgili iki Türk mürettebat suçlu bulundu. İskoçya’da Aberdeen Sheriff Mahkemesi’ndeki duruşmalar ardından Glasgow Yüksek Mahkemesi’ne sevk edilen dokuz mürettebat arasından gemi kaptanı Mümin Şahin (47) ve ikinci kaptan Emin Özmen (50), jüri heyeti tarafından suçlu bulundu. İstanbul nüfusuna kayıtlı Şahin ve Özmen’e verilecek cezası 12 Ağustos’ta açıklanacak. Geminin mürettebatı ise suçsuz bulundu.

GİZLİ BÖLMEDE ELE GEÇTİ
İngiliz Ulusal Suç Ajansı (NCA), üç tondan fazla kokainin piyasa değerinin 648 milyon dolardan fazla olduğunu ve bugüne kadar tek seferde ele geçen en büyük kokain miktarı olduğunu bildirdi. Kokainin gemi içinde bir sağlık dolabının arkasındaki bölmeye gizlendiği tespit edildi.
Aberdeen şehrinin 160 kilometre açığında geçen yıl 23 Nisan günü film gibi operasyonla ele geçirilen Tanzanya bandıralı geminin İstanbul ve Güney Amerika gibi yerlere de kokain taşıdığı kaydedildi. İskoçya polisinin de katılımıyla özel arama teknikleri kullanarak zula yerinin tespit edilmesi ve eroinin güvenli yere taşınma işlemi üç gün sürmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!