"Sahrap Soysal" hakkında bilgiler ve tüm köşe yazıları Hürriyet Yazarlar sayfasında. "Sahrap Soysal" yazısı yayınlandığında hemen haberiniz olması için Hürriyet'i takip edin.
Sahrap Soysal

Köfteli pazı borani

Pazı yaprakları yıkanıp süzüldükten sonra incecik doğranarak bir kenarda bekletilir.

Zeytinyağı geniş bir tencerede kızdırılıp incecik doğranan kuru soğanlar kızgın yağda, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırılarak 2-3 dakika kavrulur.
Üzerine kıyma ilave edilip 5-6 dakika daha kavrulur. Kıymanın rengi kahverengileştikten sonra doğranmış pazı yaprakları aktarılır.
Tuz ve karabiber de serpilip karıştırılarak pazı 2-3 dakika kavrulduktan sonra bir su bardağı ılık tavuk ya da et suyu ilave edilir. Arada sırada karıştırılarak yaklaşık 10 dakika pişirilir.
Kaşıkla yemeğin üzerinde dört adet boşluk açılıp yumurtalar bu boşluklara kırılır.
Ocağın altı kısılır ve yemek kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı vaziyette yumurtalar kayısı rengi alıncaya, beyazları iyice pişip sarıları hafif suluca kalacak biçimde pişirilir.
Servise sunulmadan önce yanına kızartılmış köfteler yerleştirilir ve sıcak sıcak servise sunulur.

Malzeme listesi

1 kg pazı yaprağı
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy kuru soğan
250 gr orta yağlı dana kıyma
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 su bardağı et ya da tavuk suyu
4 adet yumurta


X

YAZARIN DİĞER YAZILARI