'Köfte Steak' 100 bin dolar

Güncelleme Tarihi:

Köfte Steak 100 bin dolar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2016 16:29

Son yılların trendi steakhouse konsepti, yeni oyuncularla büyüyor. Kendi adını taşıyan restoranlarla hizmet veren Ramazan Bingöl, şimdi de “Köfte Steak” restoranlarıyla yeni yatırımcı arıyor. 2017’ye kadar 20 yeni restoran açmayı planlayan Bingöl, “100 bin dolarlık bir yatırım 2.5 yıla geri dönüyor” diyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de son yıllarda hızlı bir büyüme yakalayan steakhouse konsepti, franchise sistemi ile yaygınlaşıyor. Kendi adını taşıyan restoranlarıyla dışarıda yeme-içme sektörünün önde gelen oyuncuları arasında olan Ramazan Bingöl de, bu alana yatırım yapan son iş adamı oldu. “Ramazan Bingöl Köfte Steak” adıyla 2017’ye kadar 20’ye yakın franchise vermeye hazırlanan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Bingöl, “Kendi şubelerimizde franchise vermiyorduk. Ancak Türkiye’de son yıllarda hızla büyüyen ‘steakhouse’ konseptine yatırım yapma kararı aldık. 2017 sonuna kadar ‘Ramazan Bingöl Köfte Steak’ adıyla 20’ye yakın restoran açacağız” diyor. Ramazan Bingöl, bu alana yatırım yapacaklara şu tavsiyelerde bulundu:

NE KADAR HARCARIM
- ‘Ramazan Bingöl Köfte Steak’ konseptinde doğu ve batıyı birleştiren bir çalışma yaptık.
- Köfte bizim milli yiyeceğimiz ancak son dönemlerin trendi steak.
- Açılacak bir restoranın en az 150-200 metrekare aralığında olması gerekiyor.
- Bugün anahtar teslim bir restoranın maliyeti 100-150 bin dolar aralığında oluyor.
- Bunun dışında 15 bin dolar da franchise isim bedeli talep ediyoruz.
- Cirodan yüzde 7 oranında pay alıyoruz.
- Ancak yatırımcı başka hiç bir şeye karışmıyor.
- İlk 6 ay içerisinde işin tüm inceliklerini yatırımcıya anlatıyoruz
- Daha sonra biz tüm işletmeyi yatırımcıya bırakıyoruz.

NE ZAMAN KAZANARIM
- Yaya ve araç trafiğinin bulunduğu bölgeler tercihte ilk sırada.
- Ancak yüksek kiralar nedeniyle bu konuda daha temkinli oluyoruz.
- Bir restoranın cirosunun yüzde 10 kira olmalı.
- Bu rakam yüzde 20’lere çıktığı zaman o işletme zora girebiliyor.
- Restoranın büyüklüğüne göre 10-15 kişilik ekipler çalışıyor.
- Doğru bir lokasyonda açılan restoran yatırımını 2.5 yılda geri döndürebiliyor.

YATIRIMCIYA NE SUNUYOR
- Yatırımcılarımıza birçok farklı eğitimler düzenliyoruz.
- Bu eğitimlerde pazarlama, finansman ve sunum gibi konular da bulunuyor.
- El kitabı, yer seçimi, bölge koruması, proje, ortak reklam ve mal temini bize ait.

İşinin başında durmalı
YATIRIMDA aradıkları özellikleri de anlatan Ramazan Bingöl, şu bilgileri sıraladı: “Biz herkese tecrübelerimizi aktaracağız. Ancak bu alana yatırım yapacak ve restoran açacak girişimci işinin başında durması gerekiyor. ‘Parayı vereyim maaşlı bir adam başında olsun’ düşüncesi çok tercih ettiğimiz bir durum değil. Genç olmaları bizim için çok önemli. Daha önce işletme tecrübesi olması ve eğitim durumu da öne çıkan özelliklerden bazıları. Bu konulara çok önem veriyoruz. Çünkü Türkiye’de birçok franchise alan restoran bu nedenle kısa süre sonra kapanıyor. Franchise dışarıda yeme-içme sektörünü büyüten en önemli konulardan birisi. Biz de bu alanda yapılan çalışmaları yakından takip ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!