Köfte satarak albüm parası biriktirdim

Güncelleme Tarihi:

Köfte satarak albüm parası biriktirdim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2016 13:58

Gülsen Karatoprak, ilk single’ı “Evet Evet”i DMC etiketiyle müzikseverlere sundu. Geçtiğimiz yazın en sevilen şarkılarından birine adını yazdıran, kışı da yeni bir single’la karşılamaya hazırlanan Karatoprak’la buluştuk, sıra dışı hikayesini dinledik: “Bir ara işi gücü bıraktım, köfteci oldum. Bodrum’da herkes denize girerken ben köfte satıyordum.”

Haberin Devamı

* Adınızı “Evet Evet”le duyduk ama ya öncesi? Bu müzik sevdası nasıl başladı?
- Bodrum’da bir mekanda Latin gecesi düzenlenmişti. Hava koşullarından dolayı solist geceye katılamadığı için kendi aramızda eğleniyorduk. Bir ara sahneye çıkıp “Sil Baştan”ı söyledim. Çok beğenildi. Bunun üzerine mekan sahibi çağırdı, orada sahne almamı teklif etti. “Hiç repertuvarım yok” dedim. “Olsun gel” diye ısrar etti. Haftanın 4 günü orada şarkı söyleyerek sahneye geçiş yaptım.

* “Gülşen değil Gülsen” sloganını duymayan kalmadı. Gerçekten adınız Gülsen mi, yoksa karışmasın diye mi ş’yi s yaptınız?
- Şarkıcı Gülşen herkesin bildiği, çocuktan yaşlıya milyonlara ulaşmış biri. O yüzden ikimizi karıştırmasınlar diye yaptığımı sanıyorlar ama öyle değil. Büyükannemin adını vermişler bana, gerçekten Gülsen...

* Gelelim albüme... Neden albüm yapmak istediniz?
- Sonuçta kulüplerde çıkıyorsun, barda çıkıyorsun ama nereye kadar? Profesyonel olmak istedim.


İSTANBUL’A GELMEK İÇİN OTOGARDA BÜFE AÇTIM

* Sizi “Bodrumlu kız” olarak tanıdık. “Bodrumlu kız”ın İstanbul macerası nasıl başladı?
- Onun öncesi var. Ben bütün kulüpleri, işleri bıraktım, otogarda büfe açtım. İşi gücü bıraktım, köfteci oldum. Bodrum’da bir dönem herkes denize girerken ben köfte sattım. Çünkü aklıma koymuştum, müzikle ilgileneceğimi biliyordum. Köfte satıp, para biriktirdim. Ondan sonra da İstanbul’a geldim.

* İstanbul’a geldikten sonra neler oldu?
- Annem İstanbul’a gelmeme, albüm yapmama hiç sıcak bakmıyordu aslında. Klasik anne (gülüyor). Ama sevgili yapımcım Samsun Demir çok destek oldu.

* Samsun Demir’e ne dediniz peki?
- “Ben küçüğüm ve hayallerim var” dedim. Hikayemi dinledi, sonra DMC kapısı bana açıldı.

* Ünlü olmak için İstanbul’a gelenlerin yaşadıkları, bir dönem sinemanın çok ekmek yediği bir konuydu. Hiç o filmlere takılıp korkuya kapılmadınız mı?
- Ben hiç korkmadım da o maceraları bilen annem korktu (gülüyor). Bu işi yapmak için zamanında büfede bile çalışmışım, neden korkup kaçayım?

Köfte satarak albüm parası biriktirdim


O AN ANLADIM Kİ TÜM YANAN KÖFTELERE DEĞMİŞ

* “Evet Evet” şarkısını tüm yaz dinledik. Siz bu şarkıyı nasıl keşfettiniz?
- İlk duyduğumda nasıl olur, olur mu olmaz mı diye çok düşündüm. Ama dinledikçe sevdim, o çalarken yerimde duramıyordum. Enerjimin tuttuğunu düşündüm, o yüzden ben de “evet” dedim. Bu şarkı iyi ki benim oldu.

* Şarkınızı dışarıda ilk nerede duyduğunuzu hatırlıyor musunuz?
- Hatırlamaz olur muyum? Ankara’daydım. Yolda yürürken bir butikte şarkımın çaldığını duydum. Daldım butiğe ve çalışan arkadaşa “Sence neden bu mağazaya girdim?” diye sordum. “Ürünlerimizi beğendiğiniz için” dedi doğal olarak. “Hayır, bu çalan benim şarkım” dedim, mutluluktan zıplıyordum. O an anladım ki bütün yanan, dökülen köftelere değmiş! (Gülüyor...) Bodrum’da şarkıyı ilk duyduğumda da sokak ortasında hüngür hüngür ağlamıştım.

* Yaz boyunca sahnelerdeydiniz, ya kışın neler olacak?
- Kışın da sahne çalışmalarım devam edecek ama. Daha doğrusu bu kışı da karınca gibi çalışarak geçireceğim. Yine Bodrum’da olacağım, ailemle yaşıyorum çünkü. Ama işim gereği sık sık İstanbul’a gelip gideceğim. Ev bakmaya bile başladım. Bir ayak İstanbul’da, bir ayak Bodrum’da olacak gibi görünüyor.


YILDA 3-4 SINGLE ÇIKARMAYI DÜŞÜNÜYORUM

* Yeni single çalışmaları başladı mı?
- Evet, çok yakında çıkacak. Yine DMC ile birlikte çok güzel bir işe imza attık. Single’ların arasını çok açmamayı planlıyorum. Yılda 3 veya 4 single çıkarırım bu gidişle.

* Şebnem Ferah’ın “Sil Baştan” şarkısı hayatınızı değiştirmiş. Sonrasında hiç onu aradınız mı?
- Ne güzel olurdu, keşke... Çok isterim tanışmak. Maalesef henüz gerçekleşmedi bu hayal.

* Kiminle düet yapmak isterdiniz diye sorsam?
- İlk aklıma gelenler Kenan Doğulu ve Mustafa Ceceli. Çok isim var, kimseye ayıp etmek de istemem. Kaldı ki henüz yolun başındayım.

 

Haberin Devamı

ŞARKI SÖZÜNE BAKMAYIN EVLENMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM

Haberin Devamı

* Çıkış şarkınız evlenme arzusundaki birinin sözlerini yansıtıyor. Henüz çok gençsiniz ama merak ettim, sizin evliliğe bakış açınız nedir? Hayallerinizi süslüyor mu?
- Samimiyetle söylüyorum ki asla “Evet evet evlenelim” demem. Şarkı benim şarkım ama o yaklaşım benim mantığıma çok uzak. İş ve kariyer odaklıyım. Kesinlikle evlenmeyi düşünmüyorum. Hatta bu yüzden atarlı giderli bir şarkıyla çıkış yapmayı düşünüyordum, böylesi nasip oldu!

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!