Koeman gitti uzaklaştırılanlar geri döndü

Güncelleme Tarihi:

Koeman gitti uzaklaştırılanlar geri döndü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2008 11:48

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) bu sezon en karışık kulübü olan Valencia'da, teknik direktör Ronald Koeman'ın görevine son verildikten sonra, sezon sonuna kadar takımın başına getirilen Salvador Gonzalez, uzaklaştırılan 3 futbolcuyu tekrardan kadroya aldı.

Haberin Devamı

Koeman'ın Valencia'ya geldikten kısa bir süre sonra alınan arka arkaya yenilgilerden dolayı kadro dışı bırakıp bir daha da takıma dahil etmediği eski kaptan David Albelda, kaleci Santiago Canizares ve forvet Miguel Angel Angulo ligde 18 maç aradan sonra tekrar kadroya çağırıldılar. En ilginç olay Albelda'nın geri dönmesinde yaşanırken, İspanyol futbolcu takımdan atıldığı için Valencia kulübünü dava edip, 60 milyon Avro'ya kadar tazminat ödenmesini talep etmişti. Albelda ile Valencia kulübü arasındaki dava halen devam ederken, dün antremana çıkan Albelda, “Voro” lakaplı yeni teknik direktörün gözdesi olarak dikkat çekti.

33 haftanın geride kaldığı La Liga'da sezonun bitimine 5 hafta kala Valencia'nın tek hedefi ligde kalmayı garantilemek. Valencia şu anda 39 puanla 15. sırada yer alıyor.

Haberin Devamı

Öte yandan Hollandalı Koeman'ın bu sezon Kral Kupası'nı kazandırmasına rağmen Valencia tarihinin en kötü teknik direktörü olduğu belirtildi. İstatistiklere göre La Liga'da 4. sıradayken Valencia'yı devir alan Koeman, ligde 22 maçın sadece 4'ünü kazanarak toplam 18 puan çıkartabildi ve takımı ligde 15. sıraya kadar düşürdü. Herşeye rağmen Valencia ile 2 yıllık daha sözleşmesi varken görevden alınan Koeman için ödenen tazminatın 10 milyon Avro'yu bulduğu söyleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!