Kodlama konusundaki yeteneklerini sergilediler

Güncelleme Tarihi:

Kodlama konusundaki yeteneklerini sergilediler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 14:59

Kodlama konusundaki yeteneklerini sergilediler

Haberin Devamı

MANİSA'da yürütülen Kodla Manisa Projesi Festivali'nde, yetenekli öğrencilerin geliştirdiği yazılım, robotik ve tasarım uygulamaları sergilendi. Öğrenciler yaptıkları drone ve robotlarla kendilerine hayran bıraktı.

Manisa'da başlatılan ve yaklaşık 46 bin ortaokul öğrencisine kodlama ve yazılım tekniklerini öğretmeyi amaçlayan Kodla Manisa Projesi kapsamında festival düzenlendi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'nde yapılan festivalde, 17 ilçede açılan kodlama atölyelerinde ortaokul öğrencilerinin geliştirdiği yazılımlar, robotlar ve tasarım uygulamaları sergilendi. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi ve öğrenciler festivalin açılışını yaptı.  Açılışın ardından protokol üyeleri, öğrencilerin yaptığı kodlama ve tasarım projelerini inceledi.

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNDEN DRONE

Festivalde ortaokul öğrencileri tarafından geliştirilen drone ilgi gördü. Öğrenciler, festival alanında yaptıkları drone'u uçurdu. Hayal güçlerini de kullanan öğrenciler yaptıkları robotları da görücüye çıkardı. Gölmarmara ekibinin yaptığı muz piyano projesi de büyük ilgi çekti. Muzun iletkenliğini kullanan öğrenciler yazılım geliştirdikten sonra sıraladıkları muzlara dokunarak piyona çaldı.

Kodla Manisa Proje ekibinden Aslı Yıldırımgil, 46 bin ortaokul öğrencisine kodlamayı öğrettiklerini belirterek, "Robotik ve yazılım alanında projeler var. İlçelerdeki atölyelerde yıl boyunca çeşitli projeler geliştirdiler. Akıllı baston, engelliler için projeler yapıldı ve trafiğe teknoloji ile çözümler geliştirecek projeler var" dedi.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise projenin Manisa Valiliği tarafından 1 yıl önce başlatıldığını belirterek, açılan atölyelerde öğrencilere kodlama öğretildiğini söyledi. Geleceğin bilim insanlarının kodlama ve yazılım tekniklerini öğrenerek yetişebileceğini söyleyen Vali Güvençer, kodlamanın okullarda ders olması gerektiğini belirtti.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!