Kodladıkları robotları tanıttılar

Güncelleme Tarihi:

Kodladıkları robotları tanıttılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2018 10:45

Kodladıkları robotları tanıttılar

Haberin Devamı

 

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Doğa Bilim Okulu'ndaki ortaokul öğrencilerinin kodlama ve robotik ders içeriğinde hayata geçirdikleri robotlar, görücüye çıktı.

Okulun spor salonunda buluşan öğrenciler, kendileri tarafından kodlanarak oluşturulan robotların ve projelerin özelliklerini anlattı. Ortaokul Müdürü Nadire Öksüz ile Kodlama ve Robotik Ders Öğretmeni Cem Yurtlak'ın da yeraldığı etkinlikte, farklı şekil ve işlevde robotların yanı sıra değişik amaçlar için kullanılması düşünülen projeler göze çarptı. Uzun zaman emek vererek hayata geçirdikleri 100'e yakın projeyi Maker Day Antalya Doğa Etkinliği'nde aileleriyle buluşturan öğrenciler mutluluklarını öğretmeleriyle paylaştı. Veliler, öğrencilerin yaptığı robotları ilgiyle inceledi.

"Düşünce Kontrollü Robot El, Cep Telefonu Robot Kol, Akıllı Baston, Dash Müzik, Akıllı Tarım, Tablet Kontrollü Nesne Toplama EV3, Yağmur Alarm Sistemi, Arduino Nem ve Sıcaklık Ölçer, 3 Boyutlu Yazıcı, Wedo Forklift, EV3 Robot Arm" gibi birçok projenin sergilendiği etkinlik katılımcılardan tam not aldı.

Bu etkinliğin öğrencilerin algoritmik düşünme becerisine katkı sağlayarak akademik gelişimlerini de desteklediğini belirten Müdür Öksüz, "Öğrencilerimizin ortaya çıkardığı projeler bizi gururlandırdı. Bugün burada icatlarını aileleriyle paylaştılar" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!