Kocesert, "ihracatta güçlü artışlar yaşanıyor"

Güncelleme Tarihi:

Kocesert, ihracatta güçlü artışlar yaşanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2017 17:51

Kocesert, "ihracatta güçlü artışlar yaşanıyor"

Haberin Devamı

DENİZLİ İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Süleyman Kocasert, Temmuz ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Kocasert, hem Denizli hem de Türkiye'nin ihracatında çok güçlü artışların yaşandığını söyledi.

DENİB Başkanı Süleyman Kocasert yaptığı yazılı açıklamada, DENİB tarafından kayda alınan ihracatın, Temmuz ayında yüzde 39 artarak 199 milyon dolar olarak gerçekleştiğini, Ocak-Temmuz döneminde ise ihracat artışı yüzde 13.7 ile 1 milyar 373 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Türkiye ihracatının Ocak ve Mart aylarında yaşanan ihracat artışlarıyla rekor kırdığını belirten Kocasert, "Temmuz ayında ise yeni bir rekor kırdığımızı gördük. İhracatımız yüzde 31.2 artarak son 6 yılın en yüksek artış oranı ile tarihi zirvelerinden birine ulaştı ve 11.4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ocak-Temmuz aralığını değerlendirdiğimizde ise ülkemiz ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10.7 artarak 88.9 milyar dolar olarak kayda alındı. 'İhracat Atılım Yılı' olarak belirlenen 2017'nin başından beri ihracat artışı yakalamamız ve böylesine rekorlarla karşılaşmamız hepimiz adına oldukça umut ve mutluluk verici" dedi.

Türkiye'nin hedeflerine emin adımlarla yürüdüğü ifade eden Kocasert, "Orta Vadeli Program'da 2017 için belirlenen 153.3 milyar dolarlık ihracat hedefimizi bir adım öteye taşıyarak 155 milyar dolar seviyelerinde seneyi noktalayacağımızı öngörüyorum. İlk yedi aydaki ihracat artışımız da bu rakamlara ulaşacağımızın ipuçlarını veriyor. Eğer olumlu senaryo gerçekleşirse, 2014 yılında ulaştığımız ve ülke ihracatımızda tarihi zirve olan 157 milyar doları geride bırakmak olası ve ihracatçılarımızın yoğun gayretlerini göz önüne aldığımızda ulaşılmayacak bir hedef değil" dedi.

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!