Koçer'den mükelleflere 'yapılandırma' uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Koçerden mükelleflere yapılandırma uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 17:28

Koçer'den mükelleflere 'yapılandırma' uyarısı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlanan 'Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması Kanun Teklifi' konusunda bilgiler vererek mükelleflere uyarılarda bulundu.

Kamu alacaklarına ilişkin yeniden yapılandırma kanunlarının daha önce de zaman zaman kendisinin de sözcülüğünü yürüttüğü Plan Bütçe Komisyonu tarafından çıkarıldığını hatırlatan Koçer, "Mali zorluk içerisinde olan mükelleflere yeni bir imkan sağlanıyor. Bu bir af değildir. Borçların ana parasının yapılandırılmasıdır" dedi.

Yeniden yapılandırma düzenlemesinden en az 3 yıl süreyle vergi mükellefi olan, geriye dönük 1 yıldan fazla vergi borcu olmayanların yararlanabileceğine dikkat çeken Milletvekili Nejat Koçer, şu bilgileri verdi:

"Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, SGK, İl Özel İdareleri, Belediyeler, Büyükşehirlerin su ve kanalizasyon idarelerinin alacaklarının yeniden yapılandırıldığı bu kanun teklifi ile 31 Mart 2017 öncesi gümrük vergileri ile cezaları, sigorta ve sosyal güvenlik destek primleri ile faiz, ceza ve zamları da bu kapsama alınıyor. 2016'da yürürlüğe giren yapılandırma kapsamında başvuru yapamamış borçlular da bu yapılandırmadan yararlanabilecek. Ancak, önceki yapılandırmadan yararlanan ve taksit ödemeleri devam edenlerin yapılandırılan borçları kapsam dışında olacak. 1997 model ve daha eski taşıtların hurdaya ayrılması durumunda, ödenmemiş motorlu taşıtlar vergileri ile zam, faiz ve cezalarının tahsilinden de vazgeçilecek."

Yeniden yapılandırılan borçların peşin ödenmesi durumunda faizinden indirim hakkı olabileceği gibi borcun 18 taksitte ödenebileceğini de vurgulayan Koçer, yapılandırmadan yararlanmak isteyenlerin 30 Haziran'a kadar başvuruda bulunmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!