Koçer’den KOBİ’lere Çağrı

Güncelleme Tarihi:

Koçer’den KOBİ’lere Çağrı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2018 14:12

Koçer’den KOBİ’lere Çağrı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, KOBİ'lere yönelik 7,5 milyar liralık Nefes Kredisi’ne başvuruların devam ettiğini belirterek henüz haberdar olmayan KOBİ’lere bu fırsattan yararlanma çağrısında bulundu.

İlki 2017 yılında verilen ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından ikinci safha tanıtımı İzmir’de gerçekleşen Nefes Kredisi’nin toplam hacminin 7,5 milyar TL olduğunu ifade eden Milletvekili Koçer “Tüm KOBİ’lerimizi finansmana erişimde büyük bir imkân olan bu çok avantajlı krediden yararlanmaya davet ediyorum" dedi.

Koçer, konuşa ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"TOBB öncülüğünde başlatılan Nefes Kredisi projesi aylık yüzde 0,99, yıllık yüzde 11,88 gibi bir oranla 6 ay anapara ödemesiz sonrasında 12 ay ödemeli KGF destekli önemli bir kredi imkânı. Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım bankaları şubeleri aracılığıyla başvurusu yapılan bu kredi Türkiye ekonomisinin kahramanları olan KOBİ’ler için büyük bir imkân. Bu imkân sayesinde KOBİ’lerimizin rekabet gücü artacak, daha fazla yatırım ve daha fazla üretim olacak, istihdama ve ülke ekonomimize büyük katkı sağlanacak. Nefes Kredisi kaynağını oluşturan TOBB’a bağlı Oda ve Borsalarımızın kaynaklarını,  üyelerinin finansman ihtiyacını karşılamaya yönelik bir finans projesi haline getirmelerini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Finansta İnovasyon’ olarak değerlendirmiş olmaları Nefes Kredisi projesinin önemini daha da artırmıştır."

Koçer, ayrıca hükümetin, iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesi ve büyümenin sürdürülebilmesi için TBMM’ne gönderdiği yasa tasarılarının Plan Bütçe Komisyonu’nda hızla görüşülerek meclis gündemine alınması ve kanunlaşması için her türlü çaba ve gayretin gösterildiğini de ifade etti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!