Koçer: 2018 Türkiye'nin yılı olacak

Güncelleme Tarihi:

Koçer: 2018 Türkiyenin yılı olacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2018 13:28

Koçer: 2018 Türkiye'nin yılı olacak

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - TBMM Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, 2017 yılını bir önceki yıla göre yüzde 10.22 ihracat artışla kapatan Türkiye'nin, istikrarı sürdürerek ekonomik alanda 2018 yılında da yükselişini sürdüreceğini söyledi.

Milletvekili Nejat Koçer, geçen yıl yaşananlardan dolayı ekonominin duraklayacağını öngörenlere Türk sanayici ve işadamlarının 2016 yılına göre yüzde 10.22 artış ile yaptığı 157 milyar dolarlık ihracatla en güven cevabı verdiğini söyledi. Geçen yıl elde edilen ihracat rakamının Cumhuriyet tarihinin en yüksek ikinci seviyesi olduğunu hatırlatan Koçer, "Bu aynı zamanda alınan etkin ekonomik tedbirlerin, hız kesmeyen yatırımların ve istihdam hamlelerinin ne kadar isabetli olduğunu göstermesi bakımından son derece önemlidir" dedi.

Türkiye'nin 2017 yılı oyunca birçok başarıya ve rekora imza attığını ve yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 11.1 büyüdüğünü dile getiren Koçer, "G20 ülkeleri arasında çift haneli büyüyen tek ülke oldu. Dünya Bankası, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Türkiye'nin tahmini büyüme hızını revize etmek zorunda kaldılar. Bölgesel ve küresel gelişmelere rağmen 2017 yılı için hedeflenen 153 milyar ve OVP’de yer alan 156,5 milyarlık ihracat hedefi bir rekor ile aşılmış oldu. Bu başarılarla gurur duyuyoruz. Bu başarıda payı olan tüm ihracatçılarımızı kutluyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin darbe girişimi, ekonomik baskı, siyasi algı operasyonları ve suni krizlere boyun eğmeyerek elde ettiği büyüme ile dikkat çektiğini ve 2018 yılının da aynı istikrar ile Türkiye'nin yılı olacağını anlatan Nejat Koçer, şöyle dedi:

"Türkiye, siyasi ve ekonomik hain darbe teşebbüslerine, uluslararası finans merkezlerince yürütülen ekonomik baskılara, siyasal algı operasyonlarına, suni krizlere boyun eğmedi, eğmeyecek. Ülkece çok çalışacağız, yatırım yapacak, üretecek ve büyümeye devam edeceğiz. İhracatın büyümeye olan etkisi ortada. O nedenle ülkece ihraç ettiğimiz ürünlerin teknolojiye dayalı olmasına, tasarım, marka ve inovasyon gücüne sahip katma değerli ürünler olmasına gayret etmeliyiz. Rusya ile ticari ilişkilerimizin önündeki engellerin ortadan kalkmasıyla, körfez ülkeleri ile Katar arasında ortaya çıkan durum gibi bölgesel gelişmelerin etkisiyle ve serbest ticaret anlaşmalarının geliştirilmesiyle Türkiye’nin ihracat artışı ve büyüme serüveni sürecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde devam eden istihdam seferberliği, hükümetimizin yatırım teşvikleri ve ihracat destekleri ile, ihracatçılarımızın, sanayicilerimizin, girişimci ve yatırımcılarımızın gayretiyle 2018’in dünyanın yükselen ekonomisi Türkiye’nin yılı olacağına ve ihracatta 170 milyar dolar seviyesine çıkacağımıza yürekten inanıyorum."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!