Kocasının annesi oldu

Güncelleme Tarihi:

Kocasının annesi oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2009 10:43

Zülfü Livaneli'nin 'Veda' isimli yeni sinema filminde Sinan Tuzcuoğlu Atatürk'ü, eşi Dolunay Soysert de Zübeyde Hanım'ı canlandırıyor. Evde karı-koca sette ana-oğul olan ünlü çiftin birlikte oynadıkları film merakla bekleniyor.

Haberin Devamı

Dolunay Soysert fotoğrafları / Foto Galeri

Atatürk'ün hayatını anlatan 'Veda' isimli sinema filmi, ilginç bir detaya sahne oldu! Mart 2010'da vizyona girecek olan Zülfü Livaneli'nin senaryosunu yazıp, yönettiği filmde Atatürk'ü, sarı saçları ve mavi gözleriyle ona tıpa tıp benzeyen Sinan Tuzcuoğlu canlandırdı. Ata'nın annesi Zübeyde Hanım'ı ise Tuzcuoğlu'nun eşi Dolunay Soysert oynadı.

'Veda' filminde karakterlerin gerçeğe uygun olması için İtalyan bir ekip görev aldı. Vittorio Sodano makyajları, Aldo Signoretti ise saçları yaptı. Özel bir laboratuvar kurarak çalışan ekip, çekimlerde bin 200 kilo makyaj malzemesi harcadı, 150 adet de peruk imal etti.

Çekimleri geçtiğimiz günlerde tamamlanan ve 2010 Mart'ta vizyona girmesi beklenen, Atatürk'ün hayat hikayesini anlatan 'Veda' adlı sinema filminde, Ulu Önder'e, Sinan Tuzcu hayat veriyor. Zülfü Livaneli'nin yazıp yönettiği filmde, Tuzcu'nun eşi Dolunay Soysert de rol alıyor. Soysert filmde, Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ı canlandırıyor. Bu rol için saatler süren makyajla yaşlandırılan Soysert'i görenler tanıyamıyor. 'Veda'da, Atatürk'ün eşi Latife Hanım'ı ise, atv'de ekrana gelen 'Canım Ailem' dizisinde 'Feride' karakteriyle tanınan Ezgi Mola canlandırıyor.

Atatürk'ün yaveri Salih Bozok'un anılarından beyazperdeye aktarılan filmde, Selanik'te çocukken başlayan bir dostluğun hikayesi anlatılıyor. 'Veda'da; Mola, Tuzcu ve Soysert'in yanı sıra Özge Özpirinçci ve Serhat Mustafa Kılıç da rol alıyor.


DİĞER HABERLER

  

  

  

  

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!