Kocasinan'ın geri dönüşüm tesisi KAYÇEV'e övgü

Güncelleme Tarihi:

Kocasinanın geri dönüşüm tesisi KAYÇEVe övgü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2017 10:56

Kocasinan'ın geri dönüşüm tesisi KAYÇEV'e övgü

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KOCASİNAN Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk’e Kocasinan Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini yürüten geri dönüşüm tesisi KAYÇEV’i gezdirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Kocasinan Belediyesi bünyesindeki kısa adı KAYÇEV olan Çevre Teknolojiler ve Enerji San. Tic. A.Ş’ nin işleyişi ve yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden detaylı bilgi aldı. Müsteşar Prof. Dr. Mustafa Öztürk’e daha sonra Akıllı Şehir Projesi’nin sunumu yapıldı. Sunumu gerçekleştiren Kocasinan Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Sami Çapacıoğlu, Akıllı Şehir Projesi’nin çevre ve toplumu olumlu etkileyen teknolojik bir şehir konsepti olduğunu belirterek, “Proje için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Projemizde Akıllı Aydınlatma, Akıllı Atık Yönetimi ve Akıllı Belediyecilik Hizmetleri şeklinde 3 konu başlığımız yer alıyor. Bunlardan biri olan Akıllı Atık Yönetimi’nde kablosuz haberleşme ağlarını kullanarak, yer altı ile yer üstü atık toplama veya çöp konteynerlerinin içini ölçümleyip, merkezi sisteme rapor vererek, çöp toplama araçlarının rotalarını akıllı bir şekilde olmasını sağlayacağız. Böylelikle yakıt tasarrufu sağlayacağız” diye konuştu.

Projeyi beğendiğini ifade eden Müsteşar Öztürk ise, “Buradaki yapılan çalışmalar güzel, ellerinize sağlık. Özellikle belirtmek istiyorum ki; Türkiye genelinde belediyeler çöp toplama konusunda çok ciddi manada para harcıyorlar. Bu konuda Kocasinan Belediyesi’nin hayata geçireceği Akıllı Atık Yönetimi Projesini tebrik ediyorum. Proje iyi uygulanırsa çok başarılı sonuçlar elde edeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da, geri dönüşüm tesisi KAYÇEV’in Türkiye’ye örnek olduğunu hatırlatarak, tesisin Kocasinan’a ve Kayseri’ye değer kattığını söyledi. Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan Belediyesi olarak,  katı atıkla ilgili yerinde toplama, ayrıştırma ve bunları ekonomiye kazandırma noktasından son teknolojiyle donatılmış modern bir tesisimiz var. Geri dönüşüm tesisimiz, günlük 40 ton atık işleme kapasitesine sahiptir. Tesisimizde; kağıt, metal, plastik, cam, kompozit ambalaj ve katı atıkları geri dönüşüme kazandırıyoruz. Böylelikle hem Kayserimize hem de ülkemizin ekonomisine katkı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!