Kocasinan'da, özel tasarımlı bitki parkı yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

Kocasinanda, özel tasarımlı bitki parkı yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 14:30

Kocasinan'da, özel tasarımlı bitki parkı yapılıyor

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KOCASİNAN Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Barbaros Mahallesi’ne 30 farklı bitkinin bulunacağı özel tasarımlı bir park yapılacağını bildirdi. Çolakbayrakdar, bitki çeşidiyle farklı bir tasarıma sahip olacak olan parkın, Türkiye’ye örnek teşkil edeceğini vurguladı.

Yeni parkın Kocasinan’a ayrı bir güzellik katacağını ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, “İlçemiz genelinde mevcut parklarımızı yenilerken yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırıyoruz. Özellikle yeni yaptırımız parkların daha renkli, daha farklı, daha güzel ve daha ferah bir görünüme kavuşması için projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Bu çerçevede Barbaros Mahallesi’ne yaptırımız yeni park, Türkiye’ye örnek olacak niteliktedir. Bitki çeşitliliği ile dikkat çekecek bir park yapıyoruz. Bütün gayretimiz, çabamız, bölge sakinlerine, daha mutlu olacakları bir ortam hazırlamak ve daha çevreci yaklaşımlarla onlara hizmet edebilmek içindir. Şimdiden parkımız, Kocasinan’a ve Kayseri’ye hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Çolakbayrakdar, ilçenin her mahallesini güzelleştirmek, yenilemek ve Yeni Kocasinan’a hazırlamak için yoğun bir şekilde çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi.

Özel bitki tasarımlı parkta; fıstık hanımeli, kabushi manolyası, lavanta, mavi koyun yumağı, altuni ve yayılıcı gümüş ile gold taftan, bodur hanım tuzluğu, mavi arizona servisi, ters sarkık dut, leylandi, leylak, Bodrum papatyası, kekik, kasımpatı, sarı ve turuncu kadife, pembe ve kırmızı begonya, kırmızı ve mor petunya, ateş çiçeği, alev gibi 30 farklı tür hayat bulacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!