Kocasinan, Ramazan'a hazır

Güncelleme Tarihi:

Kocasinan, Ramazana hazır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 16:09

Kocasinan, Ramazan'a hazır

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KOCASİNAN Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yardımlaşmanın ve dayanışmanın en üst düzeye çıktığı Ramazan ayında Kocasinan Belediyesi olarak, iftar buluşmaları, ramazan sohbetleri, orta oyunu ve tiyatro gösterilerinden oluşan etkinliklerle kent sakinlerinin huzurlu bir Ramazan geçirmelerine katkı sağlayacaklarını bildirdi.
Ramazan ayını dolu dolu geçirmek isteyen vatandaşlar için birçok etkinlik düzenleyeceklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Ramazan ayı denince; 11 ayın sultanı, rahmet ve mağfiret ayı, ebedi saadeti kazanma ayı aklımıza geliyor. Manevi iklimin yaşandığı mübarek bir ay olan Ramazan'da, hayır ve bereket artar, Allah'ın rahmeti, sağanaktan boşanırcasına yağar. Gönüller yumuşar, paylaşma, dayanışma ve karşılıklı anlayış zirve yapar, gönüllere sevgi dokunur. Belediye olarak biz de Ramazan ayının bereketini, feyzini beraber yaşamak adına önemli organizasyonlar yapıyoruz” dedi. Geçen yıllarda gerçekleştirdikleri organizasyonlarla takdir topladıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Geleneksel hale getirdiğimiz ‘Ramazan Programları’ bu yıl farklı mahallelerde gerçekleşecek, ‘Şehri Ramazan’ dev programlarla muhteşem bir şekilde kutlanacak. Mahallelerde kuracağımız iftar sofralarında on binlerce kişiye iftar vereceğiz. Hatipler, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle gönüllere seslenecek. Önemli sanatçı ve gruplar, Kocasinan’da sevenlerinin karşısında olacak” diye konuştu.
Ramazan’ın sıcak yaz aylarına denk gelmesinin, iftar ve sahur arasına ayrı bir renk kattığını ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, “Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında Kocasinan sakinlerini, sokak iftarlarında bir araya getirdik. Bu sene de on binlerce kişiyi aynı sofrada bir araya getireceğiz. İftar programlarımız; aynı semtte yaşayan mahalle sakinlerinin buluştuğu, Ramazan ayının huzurunun en yoğun hissedildiği anlar olacaktır. Mahallelerde iftar sofraları kurulacak, yeni dostluklara, ilçe halkının kaynaşmasına, sosyal birlikteliğin güçlendirilmesine de katkı sağlanacaktır. Böylelikle Ramazan geleneğini sürdürecek ve Ramazan ayının maneviyatına uygun toplumsal kaynaşmayı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.
Ramazan programlarında çocuklara özel programlar yapacaklarını da kaydeden Çolakbayrakdar, “Minik yavrularımızın dikkatlerini çekecek hazırlıklar yaptık. İftardan hemen sonra başlayacak çocuk etkinlerinde minikler aileleriyle birlikte Ramazan’ın neşesini doyasıya yaşayacaklar” Kocasinan’da bulunan cami ve mescitler de sürekli olarak ekiplerimiz tarafından temizleniyor. Ramazan Ayı öncesinde ekiplerimiz Kocasinan’da bulunan bütün ibadethanelerin temizliği tamamlandı” dedi.
Çolakbayrakdar, Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını, şehre, ülkeye, tüm İslam alemine ve insanlığa barış, huzur ve sağlık getirmesini diledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!