Kocaoğlu'nun yaşını eleştiren AK Parti'ye CHP tepki gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğlunun yaşını eleştiren AK Partiye CHP tepki gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2018 14:01

Kocaoğlu'nun yaşını eleştiren AK Parti'ye CHP tepki gösterdi

Haberin Devamı

İZMİR siyasetinde havuç polemiği tarafların açıklamalarıyla sürüyor. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu yaşıyla eleştiren  AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül'e tepki gösterdi. Yücel, sözlerin 'bel altı' olduğunu öne sürerek, "Aziz Kocaoğlu, AKP iktidarının bir zamanlar ne istedilerse verdiği ve beraber yol aldığı FETÖ'cülerin kurduğu tuzaklara, kumpaslara boyun eğmemiştir" dedi.

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yıllardır bekletilip, seçim dönemlerinde ortaya çıkarıldığını öne sürdüğü Halkapınar-Otogar metrosu ile İzmir Körfez Geçişi projelerini, AK Parti'nin İzmirlilere uzattığı iki havuç olarak tanımlamasına AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, "Evet havuç veriyoruz Sayın Kocaoğlu, çünkü yaşın 72 oldu. Artık gözlerin görmüyor, havuç gözlere iyi gelir. Çünkü sana havuç veriyoruz ki gözlerin iyi görsün, İzmir'e yapılan bütün yatırımları gör. Yıllardır İzmir'e yaptığımız yatırımları görmüyorsun" sözleriyle yanıt vermişti. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Kocaoğlu'nu yaşı üzerinden eleştiren Aydın Şengül'e tepki gösterdi. Şengül'ün her açıklamasında kendisi ile çeliştiğini ifade eden Deniz Yücel "Kim olduğu ya da hangi partiden olduğu önemli değil ama herhangi birinin yaşı üzerinden polemik çıkarmaya çalışmak, bel altı vurmaya çabalamak ne İzmir'in, ne de siyasetin genel ahlakıyla bağdaşmaz" dedi.

"İZMİRLİ BU TAVRA PRİM VERMEYECEKTİR"

CHP İzmir İl Başkanı Yücel, Aydın Şengül'ün açıklamalarının İzmir duruşu ve İzmirlilik kültürüne uymadığını öne sürerek, şöyle konuştu:

"Yerel yönetimlerde  söz konusu İzmir olduğunda iktidarla birlikte çalışmak, iktidarın artık İzmir'i ötekileştirmekten, üvey evlat muamelesi yapmaktan vazgeçmesini istediğimizi hep söyledik. Sayın AKP İzmir İl Başkanı Şengül de yaptığı bazı açıklamalarda İzmir için ortak çalışalım çağrımıza olumlu yanıtlar vermiş ancak bir sonraki açıklamasında yine kavga, polemik yaratma çabasına girerek, kendi kendini yalanlamıştır. Sayın Şengül, her seferinde hatırlattığımız İzmir duruşu ve İzmirlilik kültürüne uymayan açıklamalarına yine devam etmiştir. Siyaseten farklı partilere mensup olanların eleştiri hakkı elbette vardır. Ama bu hakkı kullanırken hakaret etmek, insanları yaşı, memleketi, inancı gibi konular üzerinden küçük düşürmeye çalışmak, bu çabanın içine girenleri İzmirlinin gözünde de, gönlünde de küçük düşürür.  Sayın Kocaoğlu'nun veya İzmir'e ve Türkiye'ye hizmet eden kim varsa o isimlerin, kaç yaşında olduklarına değil, yaptıkları hizmete bakmak lazım. Ancak AKP'nin Aziz Kocaoğlu'nun ürettiği hizmetler karşısındaki kompleksi ve telaşı İzmir'de hizmet yarışına girmek yerine, bel altı vurmaya çalışarak siyaset üretmelerine sebep oluyor. Bel altı siyaset kendilerinin tercihidir. Bilsinler ki, İzmirli bu tercihlerin farkındadır ve bundan önce olduğu gibi bundan sonrada bu tavra prim vermeyecektir."

"METAL YORGUNU BELEDİYE BAŞKANLARINIZLA KARIŞTIRMAYINIZ"

CHP'li Yücel, Kocaoğlu'nun vatan hainleriyle kol kola girmediğini, belediyeyi cemaatlere teslim etmediğini, İzmirli'nin parasını, arsasını, malını ve iradesini terör örgütlerine, din sömürücüsü yalancı efendilere, hocalara ve onun yandaşlarına peşkeş çekmediğini öne sürerek, "Kocaoğlu bu yaşına gelmiş ama partisine oy vermiş olan İzmirlilerin iradesinin üzerinde irade tanımamış ve kandırılamamıştır. Aziz Kocaoğlu, AKP iktidarının bir zamanlar 'ne istedilerse verdiği' ve beraber yol aldığı FETÖ'cülerin kurduğu tuzaklara, kumpaslara boyun eğmemiştir. CHP'li Aziz Kocaoğlu kendisinin ve İzmir'in hizmetleri engellenirken, AKP İzmir'i ötekileştirirken bile İzmir'i İzmirlilerle birlikte kalkındırmaya, korumaya ve tarihi projelere imza atmaya devam etmiştir. Sayın Şengül, CHP'li belediyeleri ve belediye başkanlarını kendilerinin metal yorgunu belediye başkanlarınızla karıştırmayınız. Dileriz siz de uzun ve sağlıklı bir ömür yaşar, bu ülkeye ve İzmir'e hizmet edersiniz. Ama unutmayınız ki, bu hizmetler bel altı siyasetle, İzmirlilerin temsilcilerine hakaretle yapılmaz" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!