Kocaoğlu'ndan stat manifestosu “Arazi tahsislerini yapsınlar iki stadyum taahhütümdür"

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğlundan stat manifestosu “Arazi tahsislerini yapsınlar iki stadyum taahhütümdür
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2016 12:59

Kocaoğlu'ndan stat manifestosu “Arazi tahsislerini yapsınlar iki stadyum taahhütümdür"

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, inşaat süresiyle kısıtlı arazi tahsisi yapılması şartıyla Menderes ve Örnekköy'de iki stat ve spor kompleksi yapmayı taahhüt ettiğini açıkladı. Alsancak, Göztepe ve Yalı'ya stat yapılması için bedelsiz arazi tahsis ettilerini belirten Kocaoğlu “ Sporu siyasetten ayıralım… Gerçek budur. Sözüm taahhüttür" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bornova Belediyesi'nin ortaklaşa yaptığı Altındağ'daki Bornova Atatürk Spor Kompleksi resmi törenle hizmete açıldı. Açılışa, CHP Genel Sekreteri Bornova Belediyesi eski Başkanı Kamil Okyay Sındır, CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ilçe belediye başkanları, spor klüpleri temsilcileri, Türkiye Basketbol Federasyonu temsilcileri, Bornovalı eski basketbolcu Hüseyin Beşok ve meclis üyeleri katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yaptığı konuşmada görevde devamlılığa dikkat çekerek hem Bornova Atatürk Spor Kompleksi hem de Doğanlar Stadı'nı Bornova Belediyesi eski Başkanı olan ve bugün CHP Genel Sekreteri görevini yürüten Kamil Okyay Sındır'la yapmak üzere yola çıktılarını, daha sonra bayrağı alan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile tamamlanldıklarını söyledi. Kocaoğlu “Her iki tesisle ilgili çalışmalara Kamil Başkan zamanında başladık. Atila zamanında sürdürüyoruz" dedi. Başkan Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir'de yaptığı spor yatırımlarından örnekler verdiği konuşmasında, 10 bin kişi kapasiteli Halkapınar spor salonu, 5 bin kişilik Karşıyaka Spor salonunu, Aşık Veysel Rekreasyon alanında 1750 kişilik Buz Sporları Kompleksi, Bayraklı Ekrem Akurgal Rekresyon alanında spor salonu ve beldelere çok amaçlı spor salonları yaptıklarını söyledi.

Aziz Kocaoğlu, İzmir'deki stat tartışmasıyla ilgili çarpıcı açıklama yaptı. İzmir'in stadyumları konuştuğun belirten Kocaoğlu, “İzmir gündemini 3 yıldır stadyumlar işgal ediyor. Stadyumlar konuşula dursun, stadyumlarla ilgili polemikler yaratıla dursun stadyumlar siyasete alet edilmeye çalışılsın İzmir Büyükşehir Belediyesi Bornova Belediyesi ile Bornova Doğanlar Stadyumunu bitirdi. Tire Belediyesi ile 14 bin 500 kişilik stadyumun temelini attık. Biz stat yapmak, bedelinin tamamını karşılamak üzere yolumuza devam etmeye hazırız. Şu anda Menderes Belediye Başkanı ile 130 dönümlük bir alanı eğer bir problem çıkmazsa, engelle karşılaşmazsak, hem istediğimiz büyüklükte kent stadı olacak bir stadyumu hem de spor kompleksi yapmaya hazırız. Bu tesislerin bedelinin tamamını karşılayacağımızı buradan herkese ilan etmek istiyorum" dedi. Başkan Kocaoğlu, aynı koşullarda Gençlik ve Spor Bakanlığı'na 2011 seçimlerinden önce devredilen 80 dönümlük Örnekköy'deki araziye de istenilen büyüklükte bir stat ve yan sahaları, spor salonları ile bir spor kompleksini yapmaya, yüzde 100'nü karşılamak üzere taahüt ettiğini söyledi.

ŞARTLI TAHSİS YAPILSIN MENDERES VE ÖRNEKKÖY'E STAD YAPMAYA HAZIRIM

Spor siyasetten ayırma çağrısı yapan Başkan Kocaoğlu “Spor çocuklarımızı, gençleri yetiştirmek onları kötü alışkanlıklara yönelmemesi için yapılması gereken sosyal projelerin başında gelmektedir. Biz bu inançla çalışıyoruz. İki stadın da arazisi sadece kanuni formaliteyle tamamlamak üzere kısıtlı bir süre için, inşaat süresi boyunca İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne şartlı tahsis edildiği şartla, eğer kısa bir süre için tahsis edilirse iki kompleksi de yapmaya hazırız. Bunları İzmirli gençlere armağan etmeye hazırız. Bu kompleksler yapılsın. Kimin olursa olsun, İzmirli yararlansın. Bizim amacımız budur" dedi.

ALSANCAK, GÖZTEPE, YALI ARAZİLERİNİ DEVRETTİK

Alsancak Stadı'nda Türkiye'nin en kıymetli arazisinde stat yapılabilmesi için Büyükşehir Belediyesi'nin 4 bin 236 metrekare arazisini bedelsiz olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devrettiklerini, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın da yine Yalı'daki stat yapılacak yerde 2 bin 750 metrekare araziyi bedelsiz olarak stat yapılması için Bakanlığa devrettiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi Göztepe'de stat yapılması için 1426 metrekare alanı da Bakanlığa stat yapılması için devrettiğini belirten Kocaoğlu “Ama bakıyorsunuz medyada sosyal medyada 'Stadınız yapılmadı, statları Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi engelliyor' şeklinde bombardıman altında tutuluyoruz. Gerçek budur. Sözüm taahhüttür. Bugüne kadar hiç sözümden dönmedim. Verdiğimiz sözün hep arkasında oldum. Hayatımın en büyük bölümünü geçirdiğim her şeyimi borçlu olduğum Bornovalıların huzurunda bu konuştuklarım taahhütümdür" dedi. Kocaoğlu, adaletten ayrılmadan ayrım yapmadan 4 milyon 250 bin İzmirliye aynı nazardan bakarak hizmet ettiklerini, yerelde kalkınma yatırımlarını her sektörde, her ilçede, her köyde sürdürdüklerini söyledi.

SINDIR'DAN BAKANLIĞA

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, herkes için heyecan verici bir gün yaşandığını, ülke, İzmir ve Bornova için önemli bir tesisin açıldığını söyledi. Ülkenin ateş çemberi içinden geçtiğini belirten Sındır “Terör artık ülkede birden fazla kimi gün onları aşan sayıda şehit haberleri yüreğimizi yakıyor. Bu şartlar altıda böyle tesisin açılışı çok anlamlıdır. Terör belası dışında ülkede sosyal sorunlar da ekonomik sorunlara paralele büyüyor. 10 yıl içinde boşanmalar yarı yarıya arttı. Fuhuşun 8-9 kat arttığını, adam öldürmenin 3, cinsel tacizin 5 kat, çocuklara cinsel istismarın 5 misli artığı bir ülke haline geldik. Spor sadece fiziksel ve bedensel gelişimi değil ruhsal gelişimi de sağlar. Bu nedenle spora yatırım çok önemlidir. Bu tesisin projesini Bornova Belediye Başkanlığım döneminde 2012 yılında hazırladık. 2013 yılında temelini attık. Görevi devrettiğim Olgun Atila devam ettirdi. Aziz Kocaoğlu başkanımız da destek verdi. Dileğim odur ki Gençlik ve Spor Bakanlığı da Bornova'ya 1 milimetre tesis kazandırsın, mutlu olalımö dedi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila Bornova'nın bir spor şehri olduğunu, bu kompleksi açmaktan onur duyduklarını söyledi. Atila, “Sporcu ve kur sayımızı da artıyor, herkesin spor yapması için katılımı arttırıyoruz. Atatürk adı verildiği için belediye meclis üyelerine teşekkür ediyorum" dedi.

Kurdele kesiminin ardından resmi açılış yapıldı. Tesisin açılışının ardından salonda Türkiye Basketbol Federasyonu Genç Erkekler Şampiyonası play-off maçları başladı.

Tesisin 17 milyon 982 bin 20TL olan maliyetinin yüzde 70’ni (12 milyon 587 bin 414 TL) İzmir Büyükşehir Belediyesi, kalanını Bornova Belediyesi karşıladı. Toplam 2 bin 500 izleyici kapasiteli Altındağ Atatürk Spor Kompleksi, 5 bin 200 metrekaresi kapalı olmak üzere, 14 bin 200 metrekare inşaat alanına sahip. Üç kat olarak yapılan tesiste tek tribünlü 250 kişilik antrenman salonu yeraldı. Engelli izleyiciler için de düzenleme yapılan salonda, 115 kişilik basın ve 120 kişilik VIP tribünleri bulunuyor. Kafeteryası da olan tesisin bodrum katı otopark olarak düzenlendi.

İZMİR (DHA)

foto





İZMİR (DHA)

foto

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!