Kocaoğlu'na ilk tepki: "Kendi işine baksın"

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğluna ilk tepki: Kendi işine baksın
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2015 01:22

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu siyaset değil, iş yapmaya davet etti. Bülent Delican, "Aziz Kocaoğlu bilindik yöntemlerle AK Parti'yi tuzağa düşürmeye çalışıyor. Biz tuzağa düşmeyeceğiz" dedi. Delican, İzmir'de Kılıçdaroğlu için özel önlem almayacaklarını da açıkladı.

Haberin Devamı

Bülent Delican, il binasında yaptığı toplantıya Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Gedikoğlu ve AK Parti yönetim kurulu üyesi Aykut Yenice katıldı. Delican milletvekili adaylığı belirleme sürecinde STK'ların da sandık kurularak görüşlerinin alınacağını söyledi. Delican, "Sadece partimizden değil toplumun sivil kanatlarından da görüşler alıyoruz. Tüm STK başkanlarını Pazartesi günü sabah İl binasına davet ediyoruz. Oylar burada değerlendirilmeyecek. Tıpkı temayül yoklamasında olduğu gibi seçim işleri başkanlığı zarfları açacak. Oylama alanına aday adayları alınmayacak, aşağıda da propaganda yapmalarına izin verilmeyecek.. İzmir'de bulunan vakfılar, hemşeri derneklerini il binamıza bekliyoruz" dedi.

İzmir'e gelerek AK Partili belediye başkanlarını ziyaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na karşı, "adaletsiz ve ayrımcılık yapıyor" sözleri ile başlayan tartışmalara, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da katıldı.

Aziz Kocaoğlu'nun bilindik yöntemlerle AK Parti'yi tuzağa düşürmeye çalıştığını belirten Delican, "Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde İzmir'e 'gavur' dediğini ifade etti. Orada sayın Cumhurbaşkanı 'solun kalesi' demek istemişti. Ben de o toplantıda vardım ama ne yazık ki konu yanlış ifade ediliyor. Aziz bey bir yıl önce belediye başkanı seçildi. Herkesin belediye başkanıdır. İzmir halkına hizmet etmekle mükelleftir. Şaşkınlıkla izliyoruz ki CHP'nin yönetim kurulu toplantısına katılıyor, süreci siyasallaştırmaya çalışıyor, genel başkanını İzmir'e davet ediyor. İzmir'den başbakan çıkartmaya çabalıyor. Belediye başkanı üzerinden AK Parti'yi düşman cephesinde göstermek kendisine yakışmıyor. Sayın Kocaoğlu görevine dön. İzmir'in belediye başkanısın. Siyaset yapamazsınız. Ya kimliğini çıkart, istifa et ya da otur işini yap. Siyasetçiler siyaset, belediye başkanları icraat yapacak. İzmir'de belli bir sürece giriyoruz. AK Parti'nin kente hizmet etmediğini söylüyorlar. Mağdur edebiyatı ve söylenmeyen sözleri ile farklı çalışmalar yapıyorlar. Kendisinin durumu tıpkı 'Alice Harikalar Diyarında.' İzmir'de belediye başkanları başbakana kendisini şikayet ediyormuş" dedi.

Bülent Delican, Kocaoğlu'nun Büyükşehir'in ilçelere yapılmayan yatırımların faturasının Büyükşehir'den kesileceği sözlerini değerlendirdi, " Böyle bir şey yok. Partimizin genel merkezinin aldığı karar gereği Büyükşehir belediye başkanı olmayan yerlere kardeş kent uygulaması başlatılmıştır. Kocaeli'nin başkanı tabi ki dertleri dinledi. Masumane bir şekilde sorunları inceledi. Zaten bu konularda sorun çözecek durumda değil. Başkanın sözlerini adap ve edep sözleri ile yanıtlamak İzmir'e yakışır mı? Belediye başkanının eleştirilere açık olması lazım. O zaman yaptıklarını açık açık söylersiniz. Çıkıp 'Kocaeli en büyük borçlu belediye' demek yanlıştır. Kocaoğlu'nun partilisi Sefa Sirmen döneminde yapılan borçlardır. Kendisi de eskiden borçlu belediyeydi. Hazine ile yapılan ödeme planı çerçevesinde düzene girdi. Halkı algı operasyonları ile kandırmaya çalışmayın. Kocaoğlu ne yapmaya çalıştığını biliyoruz. Tuzağa düşmeyeceğiz. Kentin eksiklerini göstereceğiz, söyleyeceğiz. Doğruları anlatın. Kaynaklar, yapılanlar ortadadır. Hükümet olarak Büyükşehir'e hizmet konusunda eksiklik yaratılmamıştır. Kendisi, fuar alanı gibi gurur duyacağımız işleri yapsın ama zamanında bitirsin. Fuar alanı gibi 10 yıl sürmesin. Bizim için Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den aday olması önemli bir konu değildir. Herkes görevini yerine getiriyor. Partimiz zaten çalışmalarını sürdürüyor. Genel merkezimizin talimatları doğrultusunda herhangi bir özel önlem yok" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!