Kocaoğlu: Konak tramvayı yılbaşında bitecek

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğlu: Konak tramvayı yılbaşında bitecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2017 16:35

Kocaoğlu: Konak tramvayı yılbaşında bitecek

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak tramvayının yılbaşında biteceğini belirterek, vatandaşlardan toplu taşım araçlarını kullanmalarını istedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Akıllı Trafik Sistemi'ni anlattığı toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yolcu yoğunluğunu raylı sisteme yönlendirecek önemli adımlar attıklarını söyleyen Kocaoğlu, Konak tramvayındaki çalışmaların da artık son aşamaya geldiğini vurguladı. Karşıyaka tramvayının Çiğli Katip Çelebi Üniversitesi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ni de kapsayacak şekilde uzatılacağı bilgisini veren Kocaoğlu, şunları söyledi:

"Biz 13.5 yıldır yatırımlarımızın büyük bölümünü altyapı yatırımlarına ayırdık. Göreve geldiğimde 11 kilometre raylı sistem vardı, günde 70-75 bin kişi taşınıyordu. Şimdi 650 bin yolcu raylı sistemle taşınıyor. Yılbaşından sonra Konak Tramvayı'nın da devreye girmesi ile 800 - 850 bin kişi taşıyacağız. Eğer bu yatırımları yapmasaydık, 850 bin kişinin otobüsle taşındığını hayal edin. 1000 civarında otobüsün daha trafiğe çıkmasıyla kentin ne hale geleceğini düşünün. Narlıdere Metrosu'nun ihale hazırlıkları bitti. Buca Metrosu, Kalkınma Bakanlığı'nda onay bekliyor. 2018 yılında temelini atmayı planlıyoruz. Raylı sistem ağımız bu yılbaşında 178 kilometre oluyor. 21 km. Buca Metrosu ile 200 kilometreyi bulmuş olacağız. Onun arkasından Ulaşım Master Planı'nda birçok metro, tramvay önerileri var. Onların da projelerini hazırlayarak gerçekten kenti demir ağlarla örüp yerin üstünden ve altından ulaşımın büyük bölümünü raylı sisteme aktarmaya çalışıyoruz."

"YORUM YAPMAK DOĞRU DEĞİL."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifası ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifa söylentileri hakkındaki görüşlerini bir soru üzerine aktaran Kocaoğlu, şöyle konuştu:

“Ben Kadir Bey’i de yakından tanıyorum, Melih Bey’i de yakından tanıyorum. Bu konuda benim bir şey söylemem mümkün değil. Ben olsaydım ne yapardım? O ayrı bir konudur. Onu da bugün söylemenin bir yararı yoktur. Seçilen ve göreve gelen insanların sonuna kadar o görevi yapması yönünde bir görüşüm var. Süremin sonuna kadar belediye başkanlığını götürmek isterim. Yarım bırakmak istemem. Benim bakış açım bu. Ayrı bir partide neler olur, neler biter, o konuda yorum yapmak doğru değil."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF  

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!