Kocaoğlu: “Fuar İzmir daralmaya karşı ilaç"

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğlu: “Fuar İzmir daralmaya karşı ilaç
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 16:00

Kocaoğlu: “Fuar İzmir daralmaya karşı ilaç"

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, turizm ve hizmet sektöründe çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelen daralmaya karşı Fuar İzmir'in bir numaralı ilaç olduğunu söyledi. Kocaoğlu düzenledikleri fuarlarla otel ve lokantaları doldurarak sektörü ayakta tutmaya çalıştıklarını belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerinin temizlik hizmetlerine katkı sağlamak üzere 25.7 milyon liralık maliyetle satın aldığı 90 aracın dağıtımını sürdürdü. İki hafta önce İzmir'in güneyindeki sekiz ilçe Kemalpaşa'da düzenlenen törenle 24 aracı teslim eden Büyükşehir Belediyesi bu kez de Güzelbahçe'de Yarımada ve çevresindeki Karaburun, Çeşme, Urla, Seferihisar, Balçova, Narlıdere, Menderes, Güzelbahçe Belediyesi'ne vidanjör, çöp konteneri yıkama kamyonu aracı ve moloz konteyneri taşıma kamyonu olmak üzere üçer araç dağıttı. Güzelbahçe'de Gece Pazarı alanında düzenlenen törene CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, belediye başkanları ve halkın katıldı. Kocaoğlu, belediyelerin ihtiyacı olan araçları bölge bölge dağıttıklarını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeler arasında hiç kimsenin yadsıyamayacağı organik bir bağ olduğunu belirten Kocaoğlu, “Merkezi hükümet ile yerel yönetimler arasında da bağ var. Birbirimize bağlı ve bağımlıyız. Projelerin gerçekleşmesi için hepimizin katkısı gerekiyor. Bu katkı maddi olabilir. İzin anlamında bir imza veya planlamayla ilgili olabilir. Ama mutlaka birlikte çalışmalı ve üretim gerekli" dedi.

"SIÇRAMA HİZMET VE TURİZM İLE OLUR"

Kocaoğlu, yerel yöneticilerin kentin temizlenmesi, yeşillendirilmesi, ağaçlandırılması, altyapısından sorumlu olmanın yanı sıra 12 yıl önce başlattıkları yerelde kalkınma projelerini hayata geçirmek için çalıştıklarını söyledi. Yerelde kalkınmanın Türkiye'de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirildiğini belirten Kocaoğlu, “Bir yandan Organize Sanayi Bölgeleri'nin sorunlarını çözüyor, diğer yandan tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçiye destek oluyoruz. İzmir'e yatırımcı gelmesi için tanıtım yapıyoruz. Körfez projesi İzmir Limanı'nın büyütülmesi, kentin lojistik sektöründe sıçraması için gerekli bir proje. Aynı zamanda da dünyanın en büyük çevre projelerinden biridir" dedi. İzmir'in hemen hemen her sektörde bir numara olabilecek potansiyele sahip olduğunu belirten Kocaoğlu ancak kentin sıçramayı ve gençlere iş olanağı yaratmayı hizmet ve turizm sektörüyle başaracağını söyledi. Kocaoğlu, “Bu iki sektör çeşitlendirilerek başarılı bir şekilde altyapısı tamamlanırsa İzmir'i kimse tutamayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi olanaklarıyla yapılan Fuar İzmir şu anda çeşitli nedenlerden dolayı turizm ve hizmet sektöründeki daralmaya karşı bir numaralı ilacıdır. Oteller,  lokantaları, fuarlarla doldurarak bu sektörün ayakta kalmasına çalışıyoruz. Fuar İzmir'i bir an yok farz ettiğinizde hizmet ve turizm sektörünün ne hale gelebileceğini bir düşününö dedi.

ARAÇ MAKETİ ANAHTARLIĞI VERDİ

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ilçe belediye başkanlarının baba olarak gördüklerini söyledi. İnce “Hizmet araçları konusunda destek veriyor. Daha önce de araçlar verdi. Birlikte olmanın, ayrıştırmadan yönetmenin örneklerini bu projede görüyoruz. İzmir'in 30 ilçesine parti ayrımı gözetmeksizin araçlar verildiği için teşekkür ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından, Başkan Kocaoğlu belediye başkanlarına araçların maket anahtarlıklarını teslim etti. Kocaoğlu ve başkanlar araçları inceledi.

Utku BOLULU / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!