Kocaoğlu aday olup olmayacağını 30 Eylül 2018'de açıklayacak

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğlu aday olup olmayacağını 30 Eylül 2018de açıklayacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2017 09:31

Kocaoğlu aday olup olmayacağını 30 Eylül 2018'de açıklayacak

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde aday olup olmayacağıyla ilgili açıklamayı daha önce de olduğu gibi altı ay kala yapacağını söyledi. Kulislerde adı çıkan CHP'den olası aday adaylarının da bu görevi layıkıyla yapacağını belirten Kocaoğlu, Genel Başkan ve Genel Merkez'in, konjonktüre göre, ipi göğüslemeye kim yakınsa onu tercih edeceğini söyledi.

2019'da yapılacak yerel seçimlerinin belediye başkan adaylığı kulisleri bugünden hareketlendi. Adayların kimler olabileceği konusunda kulis haberleri basında yeralmaya başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için mevcut Başkan Aziz Kocaoğlu'nun yanısıra, CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger,  CHP eski İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın isimleri geçiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kendi adaylık kararı ve başkan adayı olarak adı geçenlerle ilgili değerlendirme yaptı. Adı geçen isimlerin siyasette deneyimli, tecrübeli olduklarını belirten Kocaoğlu, "Hepsi, milletvekilliği yapan, parti yönetiminde yeralan, yıllardır belediye başkanlığı görevini yürüten isimler. Hepsi partimizde siyaset yapan kıymetli arkadaşlardır. Hepsi de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı layıkıyla yapar. Tabii bu ne benim dememle, ne de arkadaşların istemesiyle olacak iş değil. Genel Başkan, Genel Merkez, İzmir ve parti kamuoyu değerlendirecektir. Günün konjonktürüne, sürece göre, o dönem ipi göğüslemeye kim daha yakınsa onu tercih edeceklerdir. Bu isimlerin dışında başka isimler de olabilir. Hepsine başarılar diliyorum. Hangisi aday olursa ve başka isim de olsa seçilmesi için çalışacağım"dedi.

Başkan Kocaoğlu, kendi adaylığı konusunda da her seçim öncesi olduğu gibi altı ay önce kararıını açıklayacağını söyledi. 2019 yılında aday olup olmayacağıyla ilgili Başkan Kocaoğlu "Ben de altı ay kala, üç gün önce veya üç gün sonra, 30 Eylül 2018 civarında kendimize gere açıklamamızı yaparız" dedi.

Utku BOLULU / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!