Soruları Psikolog Davut İbrahimoğlu cevapladıSoru: Ben 50 yaşlarında..." />Soruları Psikolog Davut İbrahimoğlu cevapladıSoru: Ben 50 yaşlarında..." />

Kocamla cinsel ilişkiye girmeye korkuyoruz

Güncelleme Tarihi:

Kocamla cinsel ilişkiye girmeye korkuyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2005 16:31

Haberin Devamı

Soruları Psikolog Davut İbrahimoğlu cevapladı

Soru: Ben 50 yaşlarında bir erkeğim Problemim, penisimin yamuk oluşu. Bu nedenle eşimle neredeyse boşanma aşamasına geldik. Ne yapabilirım

Cevap: Genelde bu  anatik bir sorundur. Bazı durumlarda cerrahi müdahale ile düzeltmeler olabilir onun için bir üroloji cerrahına başvurmanız uygundur.

Kocamla cinsel ilişkiye girmeye korkuyoruz

Soru: Benim erken boşalma sorunum var? Bu sorun git gide arttı, ilişki anında saniyeler sonra boşalıyorum. Bu rahatsızlık için bir devlet hastanesinde üroloji uzmanına gittim, ‘büyük bir ihtimalle psikolojik’ dedi. Bazı kan tahlilleri istedi, ama ben tahlilleri yaptırmadan hastaneden ayrıldım. Önerilerinizi bekliyorum.

Haberin Devamı

Cevap: Söylediğiniz gibi bu bir psikolojik sorundan kaynaklanmıştır. Sebebi de bazı korkular ve kendine olan güvensizliktir. Tabi bu sorunların ilaç tedavisiyle değil, belki değişik psikoterapi yöntemleriyle temelden çözümlenmesi gerekiyor. Bir uzmana başvurmanız size yararlı olacaktır.

Soru: 11 Kasım'da evleneceğim ve bir süre çocuk olmasını istemiyoruz. Ancak ilaç kullanarak korunmanın riskli olduğunu duydum. İlacı bırakınca bir süre çocuk olmama riski varmış ve 1 ay önceden kullanmaya başlamam gerekiyormuş. Hangi korunma yöntemini önerirsiniz?

 

Cevap: Bir kadın doğum uzmanına başvurmanız doğru olacaktır.

 

Soru: 18 yaşındayım, erkek arkadaşımla cinsel ilişki yaşıyorum. Ben adetliyken ilişkiye girdik. Sevgilim içime boşalmıyor. Ancak yine de kaçmış olmasından korkuyorum. Bu durumda hamilelik riski ne kadardır? Ve bu ay ben ertesi gün hapı da kullanmıştım. Bundan sonraki ay doğum kontrol haplarına başlayacağım. Haplar ne kadar güvenilir?

 

Cevap: Adet dönemlerinde hamile kalma riski yok denecek kadar azdır. Onun için kaygılanacak bir şey yoktur. Ama böyle renkli bir cinsel hayatınız varsa kadın doğum uzmanına başvurarak sizin için uygun olan bir korunma yöntemini uygulayın.

 

Soru: Merhaba, ben 30 yaşında bir gencim. Bu zamana kadar ne yazik ki andropoz dönemi ile ilgili yeterli bilgiye sahip olamadım. Bu konuda beni bilgilendirmenizi rica edeceğim. 

 

Cevap: Andropoz erkeklerde 50 yaşın üzerinde görülen bir hormon değişimidir. Yaş itibari ile öyle bir tehlike size arz etmiyor. Kafanıza takmayın gerekli bilgileride önümüzdeki yıllarda değişik kaynaklardan öğrenebilirsiniz.

 

Soru: Merhaba ben 23 yaşında 3 senelik evli bir bayanım ve hamileyim. Kocamla cinsel ilişkiye girmeye korkuyoruz. Şu anda bebek 5 aylık

 

Cevap: Hamileliğin belli aylarına kadar cinsel ilişki çocuğa zarar vermemektedir. Bu konuda jinekoloğunuza danışmanız en uygunu olacaktır.

  

Soru: Çok çabuk boşalıyorum. Erken boşalmayı önlemek için bir ilişki sırasında ne yapmalıyım acaba?

 

Cevap: Ön yargılı olmamanız kendinize güvenmeniz, heyecanınızı bastırmanız ve günlük yaşamınıza meditasyonu koymanız, hatta konuyla ilgili doğu felsefesinin kaynaklarından faydalanmanız sizin için yararlı olacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!