Kocamaz: "Referandumdan çıkan sonuç bizleri ayırmamalıdır"

Güncelleme Tarihi:

Kocamaz: Referandumdan çıkan sonuç bizleri ayırmamalıdır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2017 12:30

Kocamaz: "Referandumdan çıkan sonuç bizleri ayırmamalıdır"

Haberin Devamı

MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Burhanettin Kocamaz, Anayasa değişikliği referandumunun ardından sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, "Referandumdan çıkan sonuç bizleri ayırmamalıdır" dedi.
Halk Oylaması sonuçlarının Türkiye için hayırlı olmasını dileyen Başkan Kocamaz, herkes için yoğun ve yorgun bir dönemin geride kaldığını, şimdi birlik ve bütünlük zamanı olduğunu söyledi.  Bu referandum sonucundan herkesin çıkaracağı dersler olduğuna işaret eden Başkan Kocamaz şöyle devam etti:. "Ülkemizin ve milletimizin sevgi, barış ve kardeşliğe ihtiyacı var. Referandum geride kaldı. Şimdi ileriye bakmak ve hayra koşmak durumundayız. Dünyada yalnızlığa mahkûm edildiğimiz bir dönemde saflarımızı sıklaştırmak mecburiyetindeyiz. Referandumda çıkan sonuç bizleri ayırmamalıdır. Bilakis birleşmek, bütünleşmek zorundayız. Elbette hangi sonuç çıkarsa çıksın milletin kahir ekseriyetinin vereceği bir karar olsun isterdik. Ancak kararı, içte ve dışta yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen millet verdiyse elbette milletin de bir bildiği, bir mesajı vardır."
Referandumdan çıkan sonucu iyi okumak gerektiğini vurgulayan Kocamaz, daha sonra şunları söyledi:
"Böyle bıçak sırtı bir sonuçla milletimiz anlatılanları tam manasıyla anlayıp algılayamadığını göstermiştir. Bundan çıkan sonuç 'Ben tam anlamıyla ikna olmadım, ancak sizler de ülkenin geleceği için diyalogu elden bırakmadan üzerimize oynanan oyunları görün' demiştir. Bu referandum geçmişteki söylemler hatırlandığında aslında herkesi belli bir noktaya da getirmiştir. Ülkemiz, milletimiz ve Mersinimiz için hayırlı olsun."

MERSİN, (DHA)
ME(AŞ/EŞ)(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!