Kocamaz: Raylı Sistem projesini tamamlayacağız

Güncelleme Tarihi:

Kocamaz: Raylı Sistem projesini tamamlayacağız
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2018 11:10

Kocamaz: Raylı Sistem projesini tamamlayacağız

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısı'nın ilk birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi.
Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 23 ve komisyon raporlarına ait 10, gündem dışı 3 madde olmak üzere toplam 36 madde görüşüldü.
Gündeme dair konulara değinen Başkan Kocamaz, Raylı Sistem ihalesinin imzalanması, 1/5 bin Ölçekli Nazım İmar Planı itirazları, Koordinasyon şube müdürlüklerinin kapatılması ve yaşanan su kesintileri konularında değerlendirmelerde bulundu. Raylı sistem proje ihale sözleşmesinin geçtiğimiz günlerde imzalanması ile beraber süreçte önemli bir adımın atıldığını ifade eden Kocamaz, "Hedefimiz yılsonuna kadar yapım ihalesini gerçekleştirmek. Yaklaşık 210 gün proje tamamlanma süresi var ama biz çok daha erken bitirmeyi hedefliyoruz.  Biliyorsunuz bu büyük projeler devletin yatırım programına da giriyor. Dolayısıyla bizi 2018’e almadılar. Ancak projeniz tamamlandığında 2018 programına dahil edilebilir dediler. Bizde bir an evvel projeyi tamamlayacağız inşallah" dedi.
1/5 bin Ölçekli Nazım İmar Planı ile ilgili askı süresinde yapılan itirazları ve süreci de değerlendiren Kocamaz, "İtirazlar genelde kıyı kenar çizgisi, dere yatakları, yüksek gerilim hatları ve özel proje alanları olmak üzere dört başlık altında toplandı. İtiraz süresinde vatandaşlar yanlış bilgilendirildi. Bu planın 15 yıldır bir türlü hayata geçirilememiş olmasının verdiği bir rahatsızlık da var. Bu işin içine siyaset girdi. Bu planın içerisinde tekrar makarayı geriye sarma düşüncesiyle organizasyon yapılması, belli numaralardan ısrarla itiraz edin diye mesaj gönderilmesi, vatandaşa matbu dilekçeler hazırlanması, itiraz edin denmesi hoş olmadı. Bunun içerisinde bir milletvekili dahi var. Bu üzücü bir olay. Bu planla daha önce parça parça yapılmış, birbiriyle bütünleşmeyen planlardan oluşan kentimiz bütünsel dengeli ve adil bir plana kavuşmuş oldu. Biz kesinlikle mecbur kalmadıkça kamulaştırma yapmak istemiyoruz. Bizim derdimiz bu kentin imar sorununu çözmek" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!