Kocamaz: “Cumhuriyet, İnsanlık Onuru İçin En Uygun Rejimdir”

Güncelleme Tarihi:

Kocamaz: “Cumhuriyet, İnsanlık Onuru İçin En Uygun Rejimdir”
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 14:02

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BURHANETTİN KOCAMAZ, "92.YILINDA YÜKSELEN CUMHURİYET" İSİMLİ GÖSTERİDE, CUMHURİYET'İN İNSANLIK ONURU İÇİN EN UYGUN RESİM OLDUĞUNU SÖYLEDİ.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Cumhuriyet’in insanlık onuru için en uygun rejim olduğunu söyledi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen “92. Yılında Yükselen Cumhuriyet” özel gösterisi Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın coşku ile kutlandığı gecede, Volkan Sönmez, Aşık Sefai, Ahmet Coşkun gibi Türk müziğinin sevilen isimleri ve Biz Türkiye’yiz Kültür ve Sanat Topluluğu sahne aldı.
Epik tiyatro ve halk danslarının da sergilendiği gösteriye, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek ve Ali Öz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP İl Başkanı Sebahattin Kılıç, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Aysun Hançer, Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, milletvekili adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Konser öncesi bir konuşma yapan Kocamaz, Cumhuriyet’in insanlık onuru için en uygun, en faziletli rejim olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:
“Aziz Atatürk’ümüzün de belirttiği gibi bu topraklar tarihte Türk’tü, bugün de Türk, ilelebet de Türk kalacaktır. Türk’üm demek, ayrımcılık değil bilakis birleştiriciliktir. Bu topraklarda bin yıldır kardeşçe, birlikte yaşıyoruz. Kurtuluş mücadelesini hep birlikte verdik. Bu toprakları hep birlikte yurt edindik, vatan yaptık. Cumhuriyet’i hep birlikte kurduk. Ona sahip çıkmak da hepimizin en öncelikli görevi ve sorumluluğu olmalıdır. Cumhuriyet insanlık onuru için en uygun, en faziletli rejimdir. Onu korumak ve kollamak da boynumuzun borcudur. 92. yılında hep birlikte coşku içerisinde kutlayacağımız, Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!