Kocaman saygı

Bu satırlar Fenerbahçe’yi UEFA Avrupa Ligi’nde yarı finale çıkaran Aykut Kocaman’a...

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin elde ettiği başarı ‘rakibe saygının’ ne kadar önemli olduğunun vurgulanması açısından büyük önem taşıyor.
Evet, Fenerbahçe finale gidemedi... Uzun bir maratonun ardından Amsterdam’daki finalde yerini alamayan Fenerbahçe’yi bu noktaya getiren Aykut Kocaman’ın en büyük silahı ‘rakibe saygı’ ise meyvesini verdi.
Karşılaşacağı rakiplerini günlerce tek tek analiz eden ve bu doğrultuda oyun sistemini kuran Aykut Kocaman turnuva boyunca hiçbir takımı küçümsemedi. Soyadı gibi ‘Kocaman’ bir saygı duydu. İşine odaklandı. Kimine top göstermedi, kimine bezdirene kadar pas yaptırdı ve sonunda Benfica gibi önemli bir takımla yarı final oynayan Fenerbahçe’nin mimarı oldu.

Benfica’nın ‘Bela’sı oldu

Benfica tarihinin unutulmaz isimlerinden biriydi Bela Guttmann. Kulübün, Avrupa’da kazandığı son şampiyonluklarda onun imzası vardı. Ancak kulüpten ayrılırken, “Benfica bir 100 yıl daha Avrupa’da şampiyonluk göremeyecek” sözlerini sarf eden Guttmann, Portekiz ekibinin laneti oldu. Gerçekten de yarım asır boyunca ‘Bela’ Benfica’nın peşini hiç bırakmadı. Yarı final boyunca o ‘Bela’, Aykut Kocaman oldu. Benfica teknik direktörü Jorge Jesus’un küçümseyici tavırlarının aksine futbolun doğrularından vazgeçmedi. Bela Guttmann dansla büyüdüğü gençlik yıllarının ardından futbola adım atarken, Aykut Kocaman da jimnastikle geçirdiği gençlik yıllarını yeşil sahalarda sürdürdü. Guttmann’ın Avrupa’daki muadili Mourinho gösterilirken bizdeki tam karşılığı ise Aykut Kocaman oldu.
Çıta artık yükseldi
Fenerbahçe’nin yarı final başarısı çıtayı daha yukarılara taşıdı. Gelecek yıl Şampiyonlar Ligi ya da Avrupa Ligi’nde bu başarı kesinlikle devam edecektir. Fenerbahçe bundan sonra çeyrek finallerin ve yarı finallerin değişmezi olacaktır.

Maçın adamı

Haberin Devamı

Sakatlanıp oyundan çıkana kadar Gökhan Gönül ve Benfica adına 2 gol atan Cardozo.

Maçın teknik dehası

F.Bahçe’yi 2.maçta ciddiye alan ve kazanmak için doğruları yapan Jorge Jesus.

Maçın doğrusu
Lizbon’daki zorlu 90 dakikada Fransız hakem Lannoy alkışları fazlasıyla hak etti. Verdiği penaltı kararından, çaldığı düdüklere kadar baskıya boyun eğmeyen Lannoy karşılaşmanın seyri açısından olumsuz hiçbir karar vermedi.

Maçın Tweeti

Haberin Devamı

Sedanur Araç: Buraya kadar gelmekte güzeldi. Teşekkürler Fenerbahçe
Mehmet Erdem: Amsterdam hayalini bizi yaşattığınız için çok teşekkür ederiz.
Melih Afşin: Yine de güzeldi.

Yazarın Tüm Yazıları