Kocakarı topraklaması

Güncelleme Tarihi:

Kocakarı topraklaması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2011 00:00

Hayvanlarını otlatırken yıldırım çarpan Hikmet Çetin’e göre hayatını, vücudundaki elektriği alsın diye toprağa gömülmesi kurtardı. Uzmanlara göre ise toprağa gömmenin bir faydası yok, elektrik bir şekilde vücuttan atılıyor.

Haberin Devamı

ERZURUM’un Karayazı İlçesi’ne bağı Çalışkanlar Köyü’nde hayvan otlatan Hikmet Çetin’e (46) 8 Mayıs’ta yıldırım çarptı. Bir koyunun telef olduğu olayda baygınlık geçiren evli ve 10 çocuk babası Çetin’in yardımına çevredeki çobanlar yetişti.
Ambulans helikopter geldi
Olay yerine gelen yakınları da vücudundaki elektriği atması için Çetin’in belden aşağısını toprağa gömdü. Ambulans helikopter de bir süre sonra bölgeye inerek, Çetin’i Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi’ne götürdü.
Vücudumdaki elektriği çekti
Hastanenin Yanık Merkezi’nde gördüğü tedavi ile sağlık durumu düzelen Çetin, “Çocuklarım, beni toprağa gömene kadar belden aşağısını hissetmiyordum. Toprak vücudumdaki elektriği çektiği için rahatladım. Toprağın faydasını gördüm” dedi.

Haberin Devamı

Toprağa gömme bilimsel değil

ATATÜRK Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Önder Tan ise bu tür vakalarda toprağa gömülmenin fayda sağlamayacağını belirterek, “Elektrik vücuda girdiğinde mutlaka bir yerden çıkar. Vücutta kalmaz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!