Kocaelili Yörükler Derince’de Buluştu

Güncelleme Tarihi:

Kocaelili Yörükler Derince’de Buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2015 14:05

KOCAELİ’DE YAŞAYAN YÖRÜKLER TARAFINDAN, DERİNCE’DE BÜYÜK BİR ŞENLİK DÜZENLEDİ. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM KARAOSMANOĞLU’DA, ŞENLİKLERE KONUK OLDU.

Kocaeli’de yaşayan Yörükler tarafından, Derince’de büyük bir şenlik düzenledi. Kocaeli büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’da, şenliklere konuk oldu.
19. Kocaeli Yörükler Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği Yayla Şenlikleri’ne Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Türkiye Türkmenler ve Yörükler Federasyon Başkanı Mehmet Özer, Kocaeli Yörükler Derneği Başkanı Mahmut Budak ve çok sayıda Yörük vatandaş katıldı.
Şenlik alanındaki Yörüklerle yakından ilgilenen Başkan Karaosmanoğlu, kurulan sofralara konuk olarak vatandaşlarla sohbet etti. Yörüklerin sıcak ilgisiyle karşılaşan Başkan Karaosmanoğlu, “Orta Asya’dan gelen Yörükler yaşadıkları yerlere kültürel ve sanatsal değerlerini de taşıyarak yaşattı. Örf ve adetlerimizle birlikte geleneklerin çok önemli olduğunu göstermiş oldular. Yörüklerimiz helal ve emeğiyle geçinen insanlardır. Kültürlerimizi canlı tutan derneklerimizi tebrik ediyorum. Çalışkan Yörüklerimizin sofrası Halil İbrahim sofrasıdır. Bu güzel organizasyonu düzenleyen Yörükler Derneği’ne teşekkür ederim” dedi.
Derince’nin Kadırga Şenlik alanında düzenlenen Yörüklerin birlikteliğinde, birlik ve kardeşlik vurgusu yapıldı. Vatan toprağının tek olduğunu ve bu coğrafyada yaşayan tüm kardeşlerimizle beraber sonsuza dek yaşanacağını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “19. Yörük Şenlikleri ülkemizin birlik ve dirliğinin devam etmesine katkı sağlayacaktır. Bu organizasyonun yapılmasında emeği geçen herkesi tebrik ederim. Yörüklerde cömertlik, misafirperverlik, ikram, vefakârlık, bayrağına, sancağına ve milletine bağlılık vardır. Geleneklerinizi yaşatmanızı çok önemli buluyorum. Dününü unutan yarınına yön veremez. Burada gelecek yıllarda daha kapsamlı ve Yörük çadırlarımızla birlikte Yörük müzesini yapmayı planlıyoruz. Kültürümüzü, bizi biz yapan değerlerimizi gençlerimize öğretecek ve unutturmayacağız. Ancak bu şekilde kültürümüzü korumuş oluruz. Yörüklük Osmanlı’dan Cumhuriyet’e uzanan bir kültür ve yaşam şeklidir” diye konuştu.
Başkan Karaosmanoğlu daha sonra Yörük çadırına geçerek burada federasyon ve dernek üyeleriyle sohbet etti. Eskişehir Yörük Beyi Niyazi Çapa’nın da bulunduğu çadırda, geçmişte yaşanan Yörük kültürünün geleceğe daha güvenli adımlarla taşınması için fikir birliğine varıldı. Başkan Karaosmanoğlu burada da, “Yörüklerimizin bu kültürüne sahip çıkarak geleceğe hep beraber taşıyacağız. Bunun için Derince Belediye Başkanımız Ali Haydar Bulut’la gerekli çalışmaları yapacağız” ifadelerini kullandı.
Şenlik alanındaki vatandaşlarla tek tek ilgilenen ve sohbet eden Başkan Karaosmanoğlu, çocukları da sevdi. Vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirerek, gelecek yıl çok daha kapsamlı bir organizasyonla bir araya geleceklerini de söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!