Kocaeli’de 23 Nisan coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Kocaeli’de 23 Nisan coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2017 13:50

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle 41 ülkeden 1000 çocuğu misafir edeceği, “23 Nisan Uluslararası Çocuk ve Bilim Festivali” için geri sayım başladı.

Haberin Devamı

23 Nisan programı ilk olarak 20 Nisan Perşembe günü Kocaeli Valiliği’ni ziyaretle başlayacak. Çocuklar, ardından kendileri için hazırlanmış yürüyüş yolu boyunca 23 Nisan Ulusal Egemenlik Kortejiyle birlikte yürüyerek Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önüne gelecek. Burada Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, çocuklara “hoş geldiniz” konuşması yaparak çeşitli hediyeler verecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, "Dünya çocuklarını, Kocaeli’deki çocuklarımızla ve onların aileleriyle misafir ediyoruz. Böylece bizim çocuklarımız da ileriye yönelik kurdukları bu dostluklarla dünya çocukları olarak yetişiyor. Dünya üzerinde arkadaşları, kardeşleri oluyor. Misafir ettiğimiz çocuklar, aynı zamanda bizim dünyadaki kültür elçilerimiz oluyor’" dedi.

Haberin Devamı

3 GÜN BOYUNCA AÇIK

23 Nisan Çocuk ve Bilim Festivali bu yıl Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde yapılacak. Festival kapsamında yüz boyama, cam boncuk, uçurtma, bilim ve kukla gibi hem eğlendirmeye hem de öğretmeye yönelik 70’e yakın atölye kuruldu. Bu yıl iki adet sahne mevcut. Biri ulusal çaplı etkinliklerin olacağı büyük sahne, diğeri ise okulların, Bilim ve Sanat Merkezlerinin gösterileri ile kukla, balon şov gibi eğlenceli aktivitelerin yer alacağı performans sahnesi. Festival, 3 gün süresince saat 10.00 ile 18.00 arası ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Festival kapsamında eğlenceli atölyeler, bilim atölyeleri ve kağıt müzesi atölyeleri olmak üzere birçok atölye çalışması çocukları bekliyor. Büyük sahnede ulusal çaplı etkinlikler, küçük sahnede ise bilimsel şovlar ve eğlenceli gösteriler çocukları hem eğlendirecek, hem de bilime özendirecek. Festival kapsamında 30 eğlenceli atölye, 22 bilim atölyesi, 9 farklı sergi ve 6 kağıt atölyesi, çocukları ve ailelerini ağırlayacak.

BAKMADAN GEÇME!