Kocaeli Sahillerinde 426 Kişiyi Boğulmaktan Kurtarıldı

Güncelleme Tarihi:

Kocaeli Sahillerinde 426 Kişiyi Boğulmaktan Kurtarıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2015 11:25

KOSKEM EKİPLERİ, KOCAELİ SAHİLLERİNDE 426 KİŞİYİ BOĞULMAKTAN KURTARDILAR.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan Kocaeli Su Kazalarını Engelleme Merkezi(KOSKEM) ekipleri tarafından 2015 yaz sezonunda sürdürülen görevinde, 426 kişiyi boğulmaktan kurtardı.
Sezonun açılmasıyla birlikte bugüne kadar 426 Kişiyi boğulmaktan kurtaran KOSKEM ekipleri, sadece bu hafta sonu da 80 boğulma ve 236 yaralanma olayına müdahale ettiler. Sahillerde verdiği cankurtaranlık hizmetiyle vatandaşların rahat bir yaz sezonu geçirmelerini amaçlayan KOSKEM, Kocaeli’de Marmara ve Karadeniz’deki 8 sahil bölgesinde görev yapıyor. 13 Haziran’da sezon açılışı yapan KOSKEM, Büyükşehir personeli ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 200 kişilik kurtarma ordusuyla 20 Eylül’e kadar hizmet verecek.
KOSKEM haftanın yedi günü 10.00-18.00 saatleri arasında cankurtaranlık hizmeti veriyor. Halkın güvenli bir şekilde denize girebilmesi için 2005 yılında başlatılan su kazalarını engelleme hizmeti 2009 yılı itibari ile haftanın 7 günü Kandıra; Cebeci, Kumcağız, Seyrek, Sarısu, Bağırganlı, Karamürsel; Altınkemer ve 2013 yılında hizmete giren Darıca-Bayramoğlu Halk Plajı ve Kadınlar Plajı’nda da hizmet verilmeye başlandı.
2005-2015 yılları arası verilen cankurtaranlık hizmetlerinde 3 bin 464 vatandaş boğulmaktan kurtarıldı. Su Kazaları Engelleme Hizmetleri ile ilgili veriler incelendiğinde ilerleyen yıllarda boğulma vakalarında azalma, kurtarılan insan sayısında artış yaşandı. Geçmiş yıllarda çift hanelerde olan boğulan kişi sayısı, Büyükşehir tarafından verilen cankurtaranlık hizmeti sonucunda tek hanelere düştü. 2014 yılında KOSKEM’in çalışma bölgesi ve saatleri içerisinde boğulma vakası yaşanmadı.
15 Eylül de sona erecek sezon için 200 kişinin görev yaptığı Kurtarma Timi’nde Kocaeli İtfaiyesi personelinin yanı sıra Büyükşehir Ambülans Birimi, YUDAK, AKUT, Mahalli Afet Gönüllüleri ve Gönüllü İtfaiyeciler yer alıyor. 2015 Sezonun açılmasıyla birlikte bugüne kadar 952 kişiye da deniz yaralanmalarından dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ambulanslarında müdahale edildi.
6 Adet Zoodyak boot ve 6 adet Jet Ski ile sahil şeridini baştan sona kontrol eden kurtarma timi, olası boğulma vakalarına anında kontrol ediyor. Karadan dürbünlerle de kontrol edilen sahillerde boğulmaktan kurtarılan vatandaşlara Büyükşehir Ambulans birimi müdahale ediyor. Tüm sahillere uyarıcı tabela ve can simidi asan kurtarma timi aynı zamanda halkı bilinçlendirmek amacıyla broşürler de dağıtıyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da fedakarca hizmet veren KOSKEM ekipleri için, “Onlar suyun kahramanlarıdır. Bir insanın ölümü insanlığın ölümü gibidir. Ateş düştüğü yeri yakar. İnsanı kaybediyorsunuz ve onların aileleriyle birlikte sevdiklerinin büyük acısı oluyor. Bizim kontrolümüzde olan bölgelerde pek boğulma olayı olmuyor. Buda bizim ve aileler açısından büyük sevindirici bir olay” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!