Kocaeli Büyükşehir'den engelli öğrenciler için "Duyu Park"

Güncelleme Tarihi:

Kocaeli Büyükşehirden engelli öğrenciler için Duyu Park
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2017 15:05

Kocaeli Büyükşehir'den engelli öğrenciler için "Duyu Park"

Haberin Devamı

İZMİT(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi, Gebze Özel ve Yumrukaya Özel Eğitim ve Uygulama merkezlerine yapılacak "Duyu Parkı" peyzaj projesinin startını verdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından planlanan "Duyu Park" projesinin Gebze Özel ve Yumrukaya Özel Eğitim ve Uygulama merkezlerinde başlanması için talimat verdi. Engelli öğrencilerin okulun hemen dışında kurulacak "Duyu Park" sayesinde eğitimlerinde yeni bir dönem de açılmış olacak. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Özel ve Yumrukaya Özel Eğitim ve Uygulama merkezlerinde eğitim alan engelli bireylerin ve velilerin katıldığı toplantıda, "Rabbimizin sınavı olan bu çocukların önünü açmak, kendilerine yeter haline gelmesine katkı vermek görevimizdir. Engelli kardeşlerimize ve çocuklarımıza yeterli bakım göstermezsek bu sınavdan başarılı olamayız. Onların önünü açtıkça, aldıkları eğitimler çocuklarımızın hayatını kolaylaştırdıkça bizlere farklı mutluluklar tattıracaklardır. Duyu Park projemizi yapmak için kararımızı verdik ve hayata geçireceğiz" dedi.

DÜNYALARINI AYDINLATACAK ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ
Çocuklarımıza sevgi ile bakacağız vurgusu yapan Karaosmanoğlu, "Talimatımızı verdik, bizim hayal ettiğimizden daha güzelini teknik ekiplerimiz yapacaktır. Çocuklarımızı hayata daha iyi hazırlamak için bu projeyi gerçekleştireceğiz. Engelli özel çocuklarımız her biri ayrı bir dünyadır. Hepsinin ayrı bir güzelliği var. Büyükşehir olarak sizlerin dertlerinize derman olmak için çalışıyoruz. Bu hizmetler bizim için en büyük manevi gıdadır. Sizlerin sıkıntıları bizim de sıkıntılarımızdır. Derneğimiz, okul aile birliğimiz ve okul idarelerimiz de bu anlayışla olmalıdır. Rabbimizin rızasını kazanmak için çalışacağız. Çocuklarımızın dünyamızı aydınlatacak çalışmaları hep beraber yapacağız" diye konuştu.

HAYAL ETTİK, BAŞKANIMIZ DESTEK VERDİ
Gebze Yumrukaya Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi Okul Müdürü Şehnaz Özçam teşekkür ederek, "Burada bulunan alan öğrencilerimizin bahçede de eğitim almaları için bir bahçe istedik. O kadar hayal ettik ki bunun üzerine çok güzel ve sevgiyle bir çalışma başlattık. Büyükşehir Belediye Başkanımız, buna çok açık bir destek verdi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

470 ÖĞRENCİYE HİZMET VERECEK
Duyu Parkı'ndan, Yumrukaya Özel Eğitim ve Uygulama Merkezindeki 140 öğrenci ve Gebze Özel Eğitim Merkezi'ndeki 330 öğrenci olmak üzere toplamda gündüz hafta içi 470 öğrenciye hizmet etmesi, "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında okulların halka açılmasıyla sayısız vatandaşa hizmet etmesi planlanmakta. Duyu Bahçelerinin duyu bütünleme terapilerinin uygulandığı rekreasyon alanları olduğu, duyu bütünleme terapisinin direkt olarak çocuğun merkezi sinir sitemine etki etmesi nedeniyle sinir sisteminin gelişimini sağladığı belirtildi.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!