Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor 2016 Yılına Hızlı Başladı

Güncelleme Tarihi:

Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor 2016 Yılına Hızlı Başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2016 11:00

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR KAĞITSPORLU KARATECİLER 2016 YILINA HIZLI BİR GİRİŞ YAPARAK TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA YEDİ DERECE KAZANDI.

Kağıtsporlu Karateciler, ev sahipliğini Kocaeli’nin yaptığı Türkiye Karate Şampiyonası’nda dört altın, bir gümüş, iki bronz olmak üzere, yedi Türkiye derecesi kazanarak 2016’ya hızlı girdi.
Geçtiğimiz 2015 yılında ulusal ve uluslararası müsabakalarda 344 derece kazanan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor, 2016 yılına da hızlı başladı. 2016 yılının ilk madalyaları geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da karatecilerden geldi. Karatede 2016 yılının ilk büyük organizasyonu olan Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonunda yapıldı.
Şampiyonaya Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü, antrenörler İbrahim Elçin, Mesut Kolaylı, İsmail Hakkı Bulut nezaretinde 24 sporcuyla katıldı. Şampiyonayı İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Kocaeli Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü Başkanı Dr. Ali Yeşildal, kulüp yöneticileri, İl temsilcisi, Şube Müdürleri ve çok sayıda karate-do sever izledi.
Şampiyonanın ilk gününde Ümitler Türkiye şampiyonası müsabakaları yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü sporcularından eksi 54 kiloda Gülsen Demirtürk ile artı 54 kiloda Rabia Şentürk Türkiye şampiyonu oldu. Aynı gün yapılan eksi 63 kilo Ümitler müsabakasında ise Enes Bulut Türkiye ikincisi olurken, bayanlar eksi 47 kiloda Dünya şampiyonu Tuba Yenen Yakan’ın kardeşi Fatma Naz Yenen Türkiye üçüncüsü oldu.
Şampiyonanın ikinci gününde oynanan Gençler Türkiye şampiyonasında eksi 68 kiloda Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü sporcularından Barış Çakar üçüncü oldu. Şampiyonanın son gününde yapılan 21 yaş altı Türkiye şampiyonasında geçtiğimiz yılın Türkiye şampiyonu eksi 61 kiloda Umay Tokcan bu yılda Türkiye şampiyonu oldu. Kata dalında ise Osman Evin 21 yaş altında Türkiye şampiyonu oldu. Bu sonuçlarla Türkiye şampiyonasında dört altın, bir gümüş, iki bronz olmak üzere, yedi Türkiye derecesi kazanan Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu karateciler, yeni bir başarıya daha imza attı.
Müsabakaların ardından dereceye giren sporculara madalyaları düzenlenen törenle verildi. Şampiyonanın sonrasında pazar günü, Avrupa şampiyonası seçmeleri yapıldı. Şubat ayında Kıbrıs’ın Limassol kentinde yapılacak 43. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek sporcuların belirlendiği milli takım seçmelerinde Kağıtsporlu iki sporcu başarılı oldu. Son yapılan Dünya şampiyonasında, Dünya şampiyonu olan Eray Şamdan direk olarak katılma hakkını kazandığı şampiyonada, Ümitler kategorisinde Türkiye şampiyonu olan eksi 54 kiloda Gülsen Demirtürk aynı başarıyı seçmelerde de göstererek, Avrupa şampiyonasına gitme hakkını kazandı.
Dünya şampiyonasında da Türkiye’yi temsil eden bu iki sporcu bu kez Avrupa şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek. Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, organizasyonuna destek veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri spor Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti. Kulüp Başkanı Dr. Ali Yeşildal, “2015 yılı bizim açımızdan çok başarılı geçti. 2016 yılında ülkemizi uluslararası organizasyonlarda en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Aynı sonuçları 2016 yılında da tekrarlamak amacındayız. Bu yıl yine yoğun bir yıl geçireceğiz. Şampiyonada başarılı olan sporcularımızı antrenörlerimizi yürekten kutluyorum. ”dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!